Izing Klára emlékezetes összeállítása a Nők Lapja archívumából.

Amikor a téli sötétségből elindulunk a fény felé, akkor születnek az állatöv leghatározottabb és legcéltudatosabb emberei, a Bakok (XII. 21. – I. 20.), akiknek a legfontosabb a létbiztonság, és hogy vigyék valamire az életben.

A Bak az állatöv szürke eminenciása, aki pontosan tudja, mikor, meddig mehet el, hogyan húzódjon meg a háttérben, és ügyes bábjátékos módjára mozgassa az embereket, irányítsa a helyzeteket. Ezzel észrevétlenül kaparja ki magának a gesztenyét, és szerzi meg a befolyást, a hatalmat, amellyel azonban nem hivalkodik. A téli napforduló idején születetteknek első az üzlet, a munka, a kötelesség, a teljesítmény és a minőség. Tisztában vannak azzal, hogy mennyire hatásos a konzervatívan elegáns stílus, és a magabiztos, sziklaszilárd fellépés, amellyel a lehetetlent is képesek megvalósítani. Életük alfája és ómegája a hűség – ha valaki megcsalja őket vagy hazudik nekik, örökre elveszítheti a bizalmukat.

Ha Bak férfira fáj a fogunk, készüljünk fel, hogy nem a romantikus pásztorórák lovagjáért fogunk megküzdeni! Nekünk kell kezdeményezni, meghódítani, és végül őt férjül venni. Felejtsük el a fülledt erotikát és a káprázatos ötleteket az ágyban, ám ha lassú és gyengéd mozdulatokkal „kicsomagoljuk” őt a ruháiból, vagy a konzervatív szabású nadrágkosztümünk alatt sötétvörös selyem fehérnemű simul testünkre, biztosak lehetünk benne, hogy beindul. Tartózkodjunk a hisztiktől, a kirohanásoktól, és igyekezzünk őt nem váratni, ezt nehezen viseli!

A Bak gyerek szeret egyedül játszani, magában tévézgetni, ezért, ha nem akarjuk, hogy grimaszokat vágjon, ne szervezzünk a tudta nélkül zsúrokat, programokat! De vigyük sokszor múzeumba, várlátogatásokra, és olvastassunk vele történelmi könyveket, vagy olyat, amelyben a hős minden akadályt legyőz.

Előrejelzés Bakoknak:

Január második felében végre maga mögött hagyhatja az érzelmileg nyomasztó, elhagyatott időszakot. Míg az érzelmek terén a megújhodás ideje jön el, addig a munkahelyén nagyobb összeszedettségre van szükség ahhoz, hogy tökéletes teljesítményt nyújtson, vagy néhány kollégát elviseljen. A kialakuló új helyzetben a félelmei alaptalanok, nem jön be az, amitől tart. Váratlan kiadások borzolhatják idegeit, vagy könyvelője szerezhet olyan meglepetéseket, amelyektől még a haja is égnek áll.

Izing Klára asztrológus

Nők Lapja 2002/51–52. (Forrás: Nők Lapja archívum)
Kiemelt kép: Getty Images