A Nyúl évében egy kicsit végre fellélegezhetünk – Mit mond a kínai horoszkóp 2023-ra?

A kínai asztrológia szerint 2023 a remény, a harmónia, a béke és a pihenés éve lehet.

Míg a 2022-es év a tigrisek vadságát hozta el nekünk, addig 2023 a szelídség irányába fog fordulni. A tigris és a nyúl nemcsak a vadonban, de a kínai asztrológiában is ellentétes energiákat tükröznek: a nyúl a jin, a tigris pedig a jang energiáit testesíti meg. A kelet-ázsiai orvoslás szerint a jang energia gyors és kaotikus lefolyású – ezért volt a Tigris éve kiszámíthatatlan, sőt, sokszor agresszív – míg a jin lassú energiáinak köszönhetően idén nagyobb fókusz kerülhet a pihenésre, elmélkedésre és megújulásra.  

A kínai asztrológiában a nyúl számít a legszerencsésebb jegynek

Ugyan a Nyúl a kínai állatövben (itt megtudhatod, mi a kínai horoszkópod, és mit árul el a személyiségedről) a nyugalmat és a békességet jelöli, ám ez nem jelenti azt, hogy unalmasak lesznek majd az elkövetkező hónapok – sőt, ha jól csináljuk, nagyon is mozgalmas időszakra számíthatunk. A Nyúl elmélkedő energiáiból mindannyian meríthetünk, ami lehetőséget adhat arra, hogy sokkal átgondoltabban haladjunk a céljaink felé – magyarán a jin nyugtató energiáinak köszönhetően bátran elmerülhetünk a hamarosan beköszöntő tavaszban, hogy a növényekkel egy időben csírázzunk, növekedjünk és virágozzunk. De a jin pozitív energiáit ebben az évben más is segíteni fogja, ami nem más, mint a víz (a kínai naptárban minden egyes állatövi jegy egy-egy elemet is jelöl). A víz érzelmes elemnek számít, a békés és szelíd Nyúllal kiegészülve pedig a társas kapcsolatainkra is kedvezően hathatnak.

Aki az igazit keresi, arra különösen pozitív hatással lehet ez a reményteli időszak, és azok, akiknek már van partnerük, most nagyobb hangsúlyt fektethetnek a közösen eltöltött idő fontosságára

– ahogyan a családi, baráti és munkahelyi kapcsolatok elmélyítését is alkalmassá teheti ez az időszak. A Nyúl és a víz kettőse emellett a kreatív energiákra is jó hatással lesz, ne féljünk hát használni idén a fantáziánkat, és nyugodtan vonjunk be másokat is az ötletesébe.

A Nyúl éve szerencsét hozhat a pénzügyekben, karrierben és szerelemben is (Fotó: Getty Images)

Egyébként a kínai monda úgy tartja, a nyúl azon állatok közé tartozik, akik sikerrel vettek részt Jáde császár versenyén, melyben minden állatnak át kellett kelnie egy hatalmas folyón. A nyúl gyenge úszó volt, de nem félt használni az eszét, és ezért döntött úgy, hogy tutajjal fogja megtenni a nehéz utat. A nyúl ezután lassan, de biztosan célba is ért, az első 12 állat jutalma pedig az volt, hogy róluk nevezték el az éveket. Így történt, hogy a Nyúl az értelem és óvatosság szimbólumává vált – amit a róla elnevezett idei évben nekünk is érdemes lesz szem előtt tartanunk, hiszen pozitív energiák ide vagy oda, ennek az évnek bizony buktatói is lehetnek. A Nyúl ugyanis kedveli a megszokásokat és a stabilitást, ezért mi is hajlamosabbak lehetünk idén némi lustaságra. Éppen ezért kifejezetten fontos, hogy – lassúság ide vagy oda – ne álljunk meg, és törekedjünk arra, hogy mind testileg, mind pedig szellemileg aktívak maradjunk. Ha tehát kellő figyelmet szentelünk az önvizsgálatra, a Nyúl évében az ellenségeskedés és versengés helyét átveheti az empátia (ide kattintva megtudhatod, hogyan nevelhetjük empátiára a legkisebbeket), és akár családot tervezünk, akár új vállalkozást indítanánk, idén nagyobb valószínűséggel teljesülhetnek a vágyaink.

Kiemelt kép: Getty Images