A kínai holdújév a Kelet-Ázsiai országok egyik legnagyobb ünnepe, a családok ilyenkor összegyűlnek, hogy megajándékozzák egymást, illetve, hogy elbúcsúztassák az óévet. Bár az ünneplésben részt venni nem tudunk, mi ezzel a kínai horoszkóppal emlékezünk meg az eseményről!

kínai-sárkányok

Ha nem ismered a kínai horoszkópodat, kattints ide, és a születési dátumod alapján válaszd ki a jegyedet!

Patkány

Gyors észjárású, okos és vicces egyszerre, amit a váratlan szituációkban tud a legjobban előnyére fordítani. Igaz barát, akit hűség és nagylelkűség jellemez, ám azt nagyon rosszul viseli, ha a bizalmával visszaélnek. Ami a szerelmet illeti, gyengéd, szerető társ, megértésre vágyik, magánéletét féltve őrzi. A munkában nagyon energikus és hatékony, nem véletlenül szeretnek mások is vele dolgozni. A pénzzel jól bánik, de anyagias jellem, vagyis minél többet birtokol a ropogós bankókból, annál jobban örül.

Bivaly

Bár a mondás az öszvérről tartja úgy, hogy makacsságban legyőzhetetlen, a Bivaly épp annyira önfejű tud lenni. Célorientált, nehezen lehet eltántorítani attól, amit elképzelt, de az is igaz, hogy ez a tulajdonsága rendkívüli szorgalommal párosul. Nem épít álmokra, mindig két lábbal áll a földön, amiben logikus gondolkodása is közrejátszik. Baráti és családi kapcsolataiban elkötelezett, ahogyan a partnerével szemben is, ám biztosítani kell számára a biztonságos közeget, különben odébb áll. Munkáját komolyan veszi, ezen a téren nem ismer viccet.

Tigris

A Tigris úgy tudja élvezni az életet, mint senki más, mondhatni a kihívások és az újdonságok éltetik. Célratörő jellem, akit jó adag magabiztossággal is megáldott a sors, de kitartása már kevésbé kiszámítható. Míg a Bivaly utálja a váratlan helyzeteket, addig a Tigrist ezek éltetik, igazi vadász, aki kalandokra éhezik. Ez a magánéletére szintén igaz, a párkapcsolataiban kedveli a kihívásokat, ezért olyan partner illik hozzá, aki nem riad meg a saját árnyékától. A barátaival, szeretteivel őszinte és nagylelkű, míg a munkában született vezéregyéniség, aki mindig, mindennel kapcsolatban képben van.

Nyúl

Békés, csendes természet a Nyúl, aki igyekszik kisebb nézeteltérésektől és nagyobb konfliktusoktól mentesen élni az életét. A harmonikus légkör megteremtése számára az elsődleges, folyton azon van, hogy az életét kiegyensúlyozza. Nyílt és jószívű, ha pedig a barátairól, családjáról van szó, akkor állhatatossága nem ismer határokat. Jó hallgatóság, akinek mindig nyitva van a füle mások problémáira, de ő maga ritkán osztja meg gondját-baját. Párkapcsolatában a biztonságot és a gyengédséget keresi, cserébe otthonos légkört teremt bármilyen szituációban. Munkájára és pénzügyeire az átgondoltság jellemző.

Sárkány

Energikus és önbizalomból sem szenved hiányt, személyisége mások számára vonzóvá teszi. Érzékeny és önérzetes, amit idegenek gyakran egoizmusnak vélnek, pedig óriási szíve van. Persze ezt csak az tudhatja, akit közel enged magához, ha ugyanis valamelyik szerette bajba kerül, tekintélyét bevetve rögtön a másik segítségére siet. A szerelemben sziporkázó és kedveli az újdonságot, ezért a partnerének nagy feladat jut: folyamatosan ébren kell tartania az érdeklődését. Egyéniségéből fakadóan szinte megköveteli, hogy a munkájában vezető szerepet töltsön be, de azt nem viseli jól, ha korlátozzák.

Kígyó

Határozott és mindig tudja, mit akar, az üres fecsegést élből elutasítja. Nyitott az újdonságokra, szinte mindig elsőként veszi észre a lehetőségeket, azonban segítséget ebben nem fogad el, maga intézi az ügyeit. Hűséges és nagyvonalú barát, akire mindig lehet számítani, de ha megbántják vagy kihasználják, hajlamos a bosszúra. A szerelemben szabadságra vágyik, így az ideális partner megadja számára a kellő mozgásteret. Ami a munkát illeti, nagyon jó problémamegoldó, rögtön átlát minden helyzetet, emellett célorientált is, viszont a siker után, szeret visszavonulni és kipihenni a munka fáradalmait.

Vele született melegség és kedvesség teszi a Lovat szerethető személyiséggé. Becsületes, őszinte, kreativitása határtalan, viszont ha nem koronázza azonnali siker az erőfeszítéseit, máris tovább lép. Bár külsőre úgy tűnhet, mintha magabiztos lenne, a felszín alatt gyakran kétségek marcangolják. Rendkívüli barát, aki szellemességével és figyelmességével szinte maga köré vonzza az embereket. Párkapcsolatát illetően olyan partnert keres, aki gondoskodik róla, és stabil támaszt nyújt neki, de mindezt úgy, hogy közben nem szorítja korlátok közé. A munkában keménykezű és szívós, nem szereti, ha beleszólnak, mit, hogyan csinál.

Kecske

Elbűvölő és boldog jellem, akiből árad a féktelen optimizmus. Mindig átgondoltan cselekszik, ezért a váratlan helyzetek zavarják. Szereti a szépséget és a luxust, fontos számára a kényelem a mindennapokban.  Az érzelmei uralják a természetét, így mondhatni hangulatember. Mivel nehezen barátkozik, ezért kevés, de annál szorosabb baráti kapcsolatot ápol. Ami a szerelmet illeti, a legfontosabb számára, hogy a partnere éreztesse vele a szeretetét és halmozza el romantikus gesztusokkal. Idegenkedik a vitától és vetélkedéstől, ezért nem alkalmas a csapatmunkára, egyedül viszont hatékony munkaerő.

Majom

Fantáziadús és kreatív, ami kiváló megfigyelőképességgel és intelligenciával társul, így a Majom nem egy hétköznapi jellem. Képes alkalmazkodni minden helyzethez, nincs olyan akadály, amit ne tudna megugrani. Törekvő, ami miatt mások önteltnek vagy ügyeskedőnek látják, mégis képes minden szituációt úgy alakítania, hogy abból szórakoztató, színes egyéniségként kerüljön ki. A barátaival, szeretteivel szemben nyílt és segítőkész, partneréhez a végletekig hűséges, akár a szakítás után is lehet rá számítani. A munkában elkötelezett, szervezőkészsége is példaértékű.

Kakas

Látszólag felületes és csak a reflektorfény érdekli, de valójában a felszín alatt bölcsesség, kedvesség és empátia bújik meg. Független szellem, aki nem rejti véka alá a véleményét, egyenessége azonban könnyen bajba sodorhatja, főleg mert könnyelműen tud viselkedni. Barátait megválogatja, de akit egyszer a szívébe fogad, amellett bármilyen válsághelyzetben kiáll. Hódító és szenvedélyes, ha párkapcsolatról van szó, a hűség nem tartozik az erényei közé, ellenben ő maga féltékeny típus. Munkájában álmodozó, rosszul tűri, ha irányítják. A pénzzel nehezen tud bánni.

Kutya

Igazi harcos, képes az igazságtalanság és egyenlőség ellen akkori is harcba szállni, ha őt magát nem érinti. Ebben segítségére van, hogy hidegvérét bármilyen helyzetben meg tudja őrizni. Mindig tartja az adott szavát, amitől bizalmat kelt másokban, de sokszor elfelejti, hogy nem veheti a saját vállára a világ minden terhét. Barátaival szemben nagyon lojális, az egyetlen, akinek nehezen tárja fel az érzéseit, a párja, mert fél a csalódástól. Munkájában is az őszinteséget várja, ha tudja, mit kell csinálnia, azt megbízhatóan elvégzi.

Disznó

Kedvesség és tisztesség jellemzi a Disznót, aminek hála nagyon népszerű az emberek körében. Bár idegenekkel szemben tartózkodó, általában hamar megtalálja a hangját az ilyen helyzetekben is. Fontos számára a jó hírneve, ha igazságtalan vádak érik, akkor harcba indul. Kedves és segítőkész, ha a barátairól van szó, mindig szabaddá teszi magát. A szerelemben a bizalom számára mindennél fontosabb, ennek ellenére mégis hamar elkötelezi magát, ami sokszor csalódáshoz vezet. Munkájában nincsenek kiemelkedő ambíciói, amit rábíznak, azt elvégzi, de számára mindennél fontosabb a család.

Szöveg: D.A.

Fotó: Thinkstock