A 2023-as sportruhatrendek garantálják, hogy legyen kedved edzeni

A divat tesz róla, hogy borús időben és a „nehéz napokon” is legyen kellő motiváció.

Akár szerepel az új évi fogadalmaink között, hogy 2023-ban aktívabbak és fittebbek leszünk, akár nem, a január tökéletes alkalom arra, hogy kipróbáljunk valami újat. Adhatunk egy esélyt a közelünkben nyílt, új edzőteremnek, megnézhetjük mi ez a nagy felhajtás a gépes pilates körül, esetleg végre próbára tehetjük magunkat azon a táncórán, amellyel már régóta szemeztünk – mondjuk a zumbán? Ami a hidelmekkel ellentétben nem egy „öreges lötyögés” – ezt kollégánk cikke is nagyszerűen bizonyítja. Ha éppen csak a kezdőlökésre lenne szükségünk, akkor a legjobb, ha beszerzünk egy-két új edzőruhát, amelyek garantáltan motiválttá tesznek minket. Persze ha már vásárolunk, akkor érdemes tisztában lenni a trendekkel is – mutatjuk, hogy 2023-ban milyen irányzatok uralják a sportruhák világát.

Vegyél mintát!

Kim Kardashian alakformáló ruhamárkájának, a natúr színnel kombináló Skimsnek köszönhetően a sportruhák között is igen népszerűek voltak az utóbbi időben a bézsek, a krémszínek, a szürkék és a földszínek. Elegánsak és gyönyörűek, ehhez kétség sem fér, de a vidámság, a vibrálás hiányzik belőlük. 2023-ban a neutrális árnyalatok egyeduralma megdőlni látszik, idén rengeteg élénk színt és játékos mintát találunk a sportmárkák kínálatában – és ezek mennyivel több kedvet csinálnak az edzéshez, nem igaz?

1. Triaction Cardio Cloud melltartó, Triumph, 9500 Ft 2. Meton 8 AMP edzőcipő, Nike, 149,99 euró 3. Pamutfelső, Tezenis, 5490 Ft

Bőrvillantás

A 2023-as díjátadószezonban tele van a vörös szőnyeg különleges kivágású ruhát viselő sztárokkal, ezek az extra megoldások pedig az edzőteremben is jól mutatnak. Derekánál kivágott bodyk, hátat megvillantó topok – némelyik egészen kicsi bőrfelületet megmutatására ad lehetőséget, némelyik egészen nagyra. Minél több időt és energiát szánunk testünk formálására, annál büszkébben nyúlunk majd az ilyen darabok után.

1. Biciklisnadrág, Cotton On Body – zalando.hu, 8000 Ft 2. Aszimmetrikus top, 320 DTLA, 25 000 Ft 3. Kezeslábas, Reebok – modivo.hu, 16 130 Ft

Menstruációbiztos

A menstruáció alatt is hatékony szivárgásvédelmet biztosító fehérneműk piaca igencsak megerősödött mostanság: a Mintel londoni piackutató cég 2022 márciusában közzétett elemzése szerint a brit nők közel ötöde (19%) vásárolt az elmúlt évben menstruációs alsóneműt. Mivel egyre inkább tudatában vagyunk annak, hogy a női test milyen változásokon megy keresztül ciklusról ciklusra – és ennek megfelelően ütemezzük az edzéstervünket is –, nem csoda, hogy a piac elkezdett bővülni, és a legnagyobb sportmárkák már előrukkoltak azokkal a sportruhákkal, amelyek a „nehéz napokon” is kényelmet és biztonságot nyújtanak. A Modibodi nevű, menstruációs fehérneműcég például nemrégiben a Pumával fogott össze, és egy teljes menstruációbiztos kollekcióval örvendeztette meg az aktívan sportolókat.   

1. Leggings, Puma x Modibodi, 25 990 Ft 2. Techfit Period Proof sort, Adidas – aboutyou.hu, 11 990 Ft 3. Menstruációs bugyi edzéshez, Imse – ecco-verde.hu, 14 372 Ft

Melegen tart

Na jó, de ilyen hidegben kinek van kedve elindulni edzeni? A csinos edzőruhánkra húzzunk olyan pulóvert, amely garantáltan melegen tart – például polárpulcsit vagy plüssfelsőt. Plusz ott van a THERMOLITE® nevű anyag is, amely pehelykönnyű szálakból készül a jobb szigetelés érdekében, és magába zárja a levegőt, hogy melegen és szárazon tartson minket. Érdemes egyszerű, semleges tónusút választani belőle, mert az remekül passzol majd bármilyen mintás, élénk színű edzőcucchoz.

1. Polárpulóver, F&F Active, 6790 Ft 2. Plüssfelső, H&M+, 11 995 3. THERMOLITE® pulóver, C&A, 25,99 euró

És hogy hogyan tudjuk tisztán, illatosan tartani ezeket a sportoláshoz használt ruhadarabokat, anélkül, hogy veszítenének színükből, rugalmasságukból és nedvszívó képességükből? Mindenről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Kiemelt kép: Getty Images