Jövőre kezdik forgatni a Holiday folytatását!

A rajongók régi álma válik valóra.

A Holiday a 2006-os bemutatóját követően azonnal a közönség szívébe lopta magát, és egy igazi modern karácsonyi klasszikusként tekintenek rá – immáron 17 éve (a mi karácsonyi filmes toplistánkon is szerepel, az ünnepi kedvenceinkről itt írtunk bővebben). A romantikus vígjáték ráadásul pénzügyileg is kifizetődőnek bizonyult: 70 millió fontos költségvetéssel készült, de több mint 200 millió font bevételt termelt a készítőknek (közöttük a műfaj királynőjeként számon tartott Nancy Meyers rendezőnek is), akik, úgy tűnik, újabb milliókat szeretnének termelni a következő években, ezért jövőre leforgatják a film folytatását.

Úgy tudni, hogy a második részben az eredeti film összes főszereplője, azaz a most 50 éves Cameron Diaz, a 47 éves Kate Winslet, az 53 éves Jack Black és a 49 éves Jude Law is visszatér, mivel állítólag mindannyian aláírták a film folytatásáról szóló szerződést – legalábbis ezt állította egy bennfentes a The Sunnak.

„A terv az, hogy jövőre kezdik el forgatni a jeleneteket, elsősorban Nagy-Britanniában és Európa-szerte, és a főszereplők már mind alá is írták a szerződéseiket. Ez az egyik legsikeresebb film a maga nemében, és még mindig minden évben rajongók milliói nézik újra világszerte, így nagyon is sok értelme lenne újra felkutatni ezeket a karaktereket, és kideríteni, mi lett az életükkel, miután összejöttek. Vicces, megható és szívmelengető lesz, pont olyan, amilyet mindenki szeretne karácsonyra” – szivárogtatta ki a neve elhallgatását kérő forrás.

Aki még nem látta volna ezt a méltán világhírű kasszasikert, annak röviden vázoljuk a történetet: a Holidayben két ismeretlen nő otthont cserél az ünnepekre, így Iris (Winslet) Amanda (Diaz) puccos Los Angeles-i lakásában tölti a karácsonyt, míg Amanda Iris angliai vidéki kis kuckójába vonul el. Azért döntenek így, mert mindketten besokallnak a megszokott életükből (persze erre mindkettejük esetében rátesz még egy lapáttal egy-egy nagy szerelmi csalódás), de vakációik alatt magányos szomorkodás helyett életre szóló barátságokat alakítanak ki néhány helybélivel.

A film a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend, valamint újra és újra emlegetik a sajtóban is: Cameron Diaz például tavaly osztotta meg a Vulture-nak nyilatkozva, hogy az egyik ikonikus jelenetet, amelynek során mezőkön keresztül kellett rohannia, nem kevesebb mint egy hétig forgatták. „Csak két felvételt használtak végül, de körülbelül tíz felvételt forgattunk rólam, ahogyan tíz különböző mezőn szaladok keresztül… Az egész hegyoldalt lebomló műhóval borítottuk be. Ez volt a legkevésbé realisztikus, Angliában ugyanis nem esik hó. Angliában csak esik… Nagyon fitt voltam annak a hétnek a végére, mivel naponta kábé hét mérföldet futottam magassarkú cipőben, sárban és dombokon át. Vicces volt” – mondta a vászonra nemrégiben visszatért színész (a forgatás további titkairól itt írtunk bővebben).

Nos, egyelőre csak reménykedhetünk benne, hogy a második rész forgatásai nem húzódnak el nagyon, és hogy nagy kedvencünk folytatását már jövő karácsonykor a családdal együtt nézhetjük majd!

Készítsetek illatos ünnepi dekorációt és kerüljetek azonnal karácsonyi hangulatba!

Kiemelt kép: Cameron Diaz, Jude Law és Kate Winslet a Holiday premierjén 2006-ban, New Yorkban – Fotó: Marcel Thomas/FilmMagic via Getty Images