Meglepően nyilatkozott Anne Hathaway Az ördög Pradát visel szereplőjéről

Régóta parázs vita folyik arról, hogy valójában ki volt a filmben a „főgonosz”.

Szinte időtlen idők óta (vagy legalábbis a film 2006-os megjelenése óta) újra és újra felmerül Az ördög Pradát visel című mozival kapcsolatban, hogy valójában nem is a főszereplő Andy Sachs (Anne Hathaway) kegyetlen és nárcisztikus főnöke, Miranda Priestly (Meryl Streep), hanem sokkal inkább a nő egocentrikus és féltékeny pasija, Nate (Adrian Grenier) a film valódi főgonosza.

A nézők szerint ugyanis a hihetetlenül bunkó főnök viselkedésénél sokkal mérgezőbb az a párkapcsolat, amelyet a fiatalok egymással folytatnak: meglátásuk szerint ugyanis Nate folyamatosan lehúzza Andyt, akadályozza álmai megvalósításában, és nem egyszer még a gázlángozás névre keresztelt manipulációs technikát is beveti barátnője ellen. Persze a filmben Andy karaktere sem éppen hibátlan: a lány a barátja szülinapját például egészen késő estig az irodán tölti – néhányan bizonyára egyet tudnak érteni azzal, hogy ez Nate-et sem feltétlenül arra motiválhatta, hogy támogatóbb legyen szerelme új munkahelyét illetően.

Hát, az biztos, hogy kapcsolatuk sem egészségesnek, sem harmonikusnak nem mondható, ugyanakkor Miranda Priestly sem éppen az álomfőnök és a biztonságos kötődés mesetestesítője…

Anne Hathaway most a Watch What Happens Live című műsorban egy rajongói kérdésre fejtette ki, hogy szerinte valóban Nate volt-e a film valódi gonosztevője. Persze jó házigazdához méltó módon a műsorvezető azonnal rávágta saját válaszát („Igen, ő volt!”), Hathaway azonban megfontoltabb és elnézőbb választ adott.

„Nem, bocsi, de szerintem nem. Szerintem mindketten nagyon fiatalok voltak, és még csak tanulták az életet. Nate tényleg gyerekesen viselkedett, de én is ilyen voltam a húszas éveimben, és remélhetőleg kinőttem ezt azóta. Szerintem mindannyian így vagyunk ezzel. Az biztos, hogy nem szeretném, ha a húszas éveim legrosszabb pillanatai határoznának meg, szóval én igazából nem tartom Nate-et gonosznak” – vélekedett Hathaway.

Tavaly a másik érintett, a Nate-et alakító Adrian Grenier is megszólalt az ügyben. „Amikor ez az egész dolog arról, hogy Nate a film »igazi gonosztevője« először megjelent, nem tudtam felfogni. Nem értettem. Talán azért, mert nem voltam elég érett férfi hozzá, ahogyan Nate sem. Akkoriban ugyanolyan éretlen voltam, mint ő, így nem láttam a hiányosságait, de miután jobban elgondolkodtam rajta, már fel tudtam ismerni az igazságot ebben a meglátásban – mondta az Entertainment Weeklynek. – Nate nem nőtt fel, Andy viszont igen… neki többre volt szüksége az élettől, és ezt el is érte. Nate nem tudta úgy támogatni őt, ahogy neki szüksége lett volna rá, mert Nate egy törékeny, sérült fiú volt… az összes Nate nevében azt mondom: Gyerünk! Ideje felnőni!”

Bárhogy is legyen, az egyszer biztos, hogy a filmben megjelenített karakterek mindegyikének jól jött volna egy kis pszichológusi segítség

Kiemelt kép: Meryl Streep, Adrian Grenier és Anne Hathaway közös filmjük premierjén 2006. június 19-én – Fotó: Dimitrios Kambouris/WireImage via Getty Images