Sztárok, akik filléres turkálós ruhát viseltek a vörös szőnyegen

Valószínűleg bármelyik luxusmárka kínálatából válogathattak volna, ők mégis a használt ruhák között keresgéltek.

Hollywoodban, ahol minden a csillogásról és a fényűzésről szó, a pénztárcabarát vagy a takarékos szó ritkán hangzik el. A sztárok a legnagyobb divatházak kollekcióiból választhatják ki az estélyijüket a vörös szőnyeges eseményekre, és a luxus ékszerházak is sorban állnak, hogy a hírességek az ő méregdrága fülbevalóikat, nyakláncaikat viseljék egy-egy rendezvényen. Az átlagemberek számára ép ésszel alig felfogható, milyen értékű outfitekben pózol Hollywood krémje, éppen ezért okoznak akkora meglepetést azok a sztárok, akik úgy döntenek, nem kérnek a dizájnerholmikból, inkább vintage butikokból vagy használtruha-üzletekből szerzik be maguknak a szettjüket – azzal a nem titkolt céllal, hogy a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra hívják fel a figyelmet. (Erre figyeljünk, ha mi is turkálókból vásárolunk!)

Drew Barrymore

Fotó: Jason LaVeris/FilmMagic

Hiába számít A-listás hírességnek, amióta csak az eszét tudja, Drew Barrymore két lábbal a földön jár, és egészen hétköznapi életet él. Mivel közösségimédia-oldalain rendre bepillantást enged a mindennapjaiba, köztudott róla, hogy szabadidejében imád kincsek után kutatni a turkálókban. 2010-ben a Nylon magazin partijára is egy 25 dolláros (mai árfolyamon kb. 10 000 forintos) ruhában érkezett, amelyet egy austini vintage boltban vett.

Angelina Jolie

Fotó: Jim Spellman/WireImage

Amikor Angelina Jolie 2007-ben megjelent a Hatalmas szív New York-i premierjén, minden jelenlévő lélegzete elállt. Az éteri szépség beragyogta a vörös szőnyeget, fantasztikusan mutatott fekete bársonyruhájában – amiről utólag kiderült, hogy egy 26 dolláros (mai árfolyamon kb. 11 000 forintos) darab, amelyet az Oscar-díjas színésznő a Wasteland nevű vintage üzletben vadászott magának a Los Angeles-i Melrose Avenue-n.

Winona Ryder

Fotó: Ron Galella/Ron Galella Collection via Getty Images

„A gardróbom legtöbb darabja vintage, és az Oscar-gálán is viseltem már olyan ruhát, amit 10 dollárért (mai árfolyamon kb. 4000 forintért) vásároltam – magyarázta az Oscar-jelölt színésznő egy 2014-es Red-interjúban, ahol arról is mesélt, hogy kedvenceit szívesen hordja újra meg újra. – Sean Penn legutóbbi haiti-gálájára is egy vintage ruhát húztam, amely egy 2005-ös filmpremieren volt már rajtam. Tudom, hogy a divatvilágban ez egy hatalmas hiba, de miért viselnék valamit csak egyszer?”

Anne Hathaway

Fotó: Lorenzo Bevilaqua/Disney General Entertainment Content via Getty Images

Az Anne Hathaway által viselt, fekete alapon virágmintás ruha nagyon megtetszett az ABC News műsorvezetőjének, Robin Robertsnek, ezért afelől érdeklődött, hol kapható. „Ez egy 15 dolláros (mai árfolyamon 6000 forintos) bolhapiacos ruha – mondta teljes természetességgel az Oscar-díjas színésznő 2017-ben a Good Morning America adásában. – Próbálok tudatosabb döntéseket hozni divat terén, ezért ahová csak tudok, igyekszem vintage holmikat felvenni.” Anne Hathaway A kolosszus kapcsán volt a műsor vendége, és mint később kiderült, a film teljes promóciós turnéja alatt secondhand ruhákat viselt.

Eva Mendes

Fotó: SGranitz/WireImage

Ki gondolta volna, hogy a színésznőnek, aki idén a People With Money top 10 legjobban fizetett színésznő listájának az élén végzett 82 millió dolláros bevételével, karrierje kezdetén az is gondot okozott, hogy új ruhát vegyen magának élete első filmpremierjére. Eva Mendes 2015-ben maga osztotta meg a történetet Instagram-oldalán: „Az @nyandcompany-val közös legújabb kollekcióm eszembe juttatta az első vörös szőnyeges megjelenésem. Magam készítettem a hajam és a sminkem, és egy 6 dolláros (mai árfolyamon kb. 2500 forintos) ruhát viseltem, ami a Goodwillből (adománybolt – a szerk.) való. Mindig is imádtam a jó vételeket. Éljenek a turkálók!”

Kiemelt kép: Getty Images