Úgy érzed, hogy megkeseríti a mindennapjaidat a főnököd, aki mindenbe beleszól? Ha már mindent kipróbáltál, hogy jobb legyen a kapcsolatotok, de mégsem sikerült, akkor adj egy esélyt a cikkünkben szereplő tanácsoknak is!

prada

A te főnököd is hasonlít Miranda Priestly-re Az ördög Pradát visel című film főhősére? Észrevetted, hogy folyton a figyelem központjában akar lenni, és gyakran kapsz tőle kéretlen tanácsokat? Nos, ezek a mind a nárcisztikus személyiségzavar árulkodó jelei.

A Health magazin weboldalán találtunk néhány hasznos tanácsot ahhoz, hogyan viselkedj a nárcisztikus feletteseddel:

  • Ha valamiért mérges lesz rád, jobban teszed, ha megvárod, amíg lenyugszik. Addig próbáld elkerülni, és semmiképp se beszélj másoknak a dologról, nehogy a főnök fülébe jusson.
  • Felejtsd el az „Én csak jót akartam” és „Nem értem, hogyan történhetett” típusú mondatokat, mert ezek csak még jobban felbosszantják őt! Egy rövid és egyszerű bocsánatkérés teljesen elég.
  • Ne add fel! Légy kitartó és mindenre kínálj megoldást, ugyanis a megfutamodást és a gyávaságot nem tűrik. Ha ezt tapasztalják, azonnal leírnak és megnehezítik a helyzetedet.
  • Nagyon figyelj a kritikáira, de ne engedd, hogy csorba essen az önbecsüléseden! Próbáld meg szem előtt tartani, hogy ő mindenkiben megtalálja a hibákat, de azon mindenképp változtass, amiben igaza van.

Ha arra is kíváncsi vagy, miért szoronghatnak a vezető pozícióban lévő nők, olvasd el az imposztor-szindrómáról szóló cikkünket is!

Fotó: Pinterest