Az alkalmazkodóképesség, a szeretet kimutatásának képessége horoszkóp függő is lehet.

Ki mondta, hogy a párkapcsolat könnyű dió? Nehéz és a nehezek között is vannak még nehezebbek. Gondolnánk, hogy az alkalmazkodóképesség, a szeretet kimutatásának a képessége, vagy akár csak az, hogy várhatjuk-e a reggeli kávét – kölcsönösen – az ágyba, horoszkóp függvénye is lehet? Vannak nehéz esetek, akiket meg kell szelídítenünk – de csak akkor, ha nem tudjuk elképzelni nélkülük az életünket, mert ők életünk szerelmei. Ők azok, akik lehet, hogy valójában egyedül is remekül ellennének, ha a társadalom nem várná el valamiért, hogy párban szép az élet…  És vannak, akik csak párkapcsolatban, együttélésben tudják elképzelni a mindennapokat, még akkor is, ha esetleg eleinte nem is tudnak róla. Akik a szerelmükből nyerik az inspirációt, a motivációt. Fejlődni is csak úgy tudnak, ha van mellettük valaki, és igyekeznek is a legjobb partnerei lenni választottjuknak. Úgy vannak vele, amit belefektetnek a párkapcsolatba, az az ő személyes boldogságuk záloga.

Bak

A Bak gyakran nagyon függetlennek és erősnek tűnik, aki csak járja a maga útját, nem lehet őt behálózni, díva és macsó, aki egyéjszakás kalandokba bonyolódik. Aki ha valamilyen tartósabb kapcsolatba belemegy, azon se csodálkozzunk, ha eleinte külön ágyban akar aludni, mert olyan jól megszokta az egyedüllétet. Ám nehogy eltántorodjunk: a látszat csal: sok Bak csak párkapcsolatban érzi magát igazán erősnek és függetlennek. És nincs nagyobb dicséret és eredmény számára, mint amikor valaki úgy dönt, hogy megosztja vele az életét. Idővel pedig kezesbáránnyá válik, aki utólag már el sem tudja képzelni, hogy élhetett bármikor is egyedül. Mindent megtesz a párjáért, és az az igazság, hogy viszont nem vár el ugyanannyit. Fát lehet vágni a hátán, így remélhetőleg olyan partner mellett talál boldogságra, aki tudat alatt nem használja ki ezt maximálisan.

Rák

A Rákok könnyen elbizonytalanodnak, nehezen hoznak önálló döntéseket, és nehezen kezelik döntéseik következményeit.

Éppen ezért a párkapcsolat általában nagy stabilitást ad nekik, és segít nekik eligazodni a világban. Az egészséges párkapcsolatokat kísérő intimitás és a családban élés a Rák önmagával való kapcsolatára is különösen pozitív hatással van. Ha megtalálja az igazit, kinyílik, és elkezd beszélni mindarról, ami foglalkoztatja. Ez azért is fontos, mert a Rák hajlamos a szorongásra, így végre kiadhat magából sok negatív gondolatot, érzést. Nagyon hálás a partnere támogatásáért, és amúgy is önzetlen, így mindent megtesz és megad, hogy párja jól érezze magát a mindennapokban. Túlérzékenysége miatt gyakran megsértődik, esetleg megharagszik, de egy óra múlva már nem is emlékszik, mi volt a probléma. Újra szeret, mosolyog és ragaszkodik, szerencsére sok állatövi jegy pedig jól tűri az ilyen pillanatnyi hangulatingadozást.

Skorpió

Egyedülállóként a Skorpiók néha úgy érzik, hogy bizonyítaniuk kell, és meg kell küzdeniük az érvényesülésért. Az élet egy harc számukra, ezáltal megkeményednek, felvérteződnek. Aztán amikor találkoznak a megfelelő partnerrel, ők csodálkoznak a legjobban, hogy lehet egyszerűbben is. Ha mellettük van valaki, akiben megbíznak, és aki felé nyitni mernek, fokról fokra ébrednek rá, hogy az élet van, hogy nem csatatér. Megnyugszanak, mosolyogni tudnak végre, hátradőlni a kanapén, szeretni és szeretve lenni. Mondjuk, ember, vagyis csillagjegy legyen a talpán, akinek elég, amit szerelmi vallomás terén nyújt egy Skorpió, de az eltöltött sok év és a jól megfigyelt metakommunikáció során a partner tulajdonképpen megkaphatja a pozitív visszajelzést. A Skorpió ugyanis mélyen érez, mélyen szeret, hálás a szeretetért a partnerének, és nem utolsósorban azért, hogy általa kinyílt a világ, és ő megtalálhatta végre a békét és önmagát.

Kiemelt kép: Getty Images