Csendesebb vizekre evezünk – Heti csillagenergiák (2022. 10. 03. – 2022. 10. 09.)

Ideje feltöltődni! Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus előrejelzései a hétre.

Hamarosan elérkezünk az idei év legerőteljesebb energiákat megmozgató szakaszához. Előtte azonban egy nyugalmasabb hétnek nézünk elébe, ami jól jön az elmúlt hétvége befeszítő hatásai után. Ahogy csendesebb vizekre evezünk, lehetőségünk nyílik rendezni soraink, időt szentelni a feltöltődésre. A Merkúr és a Plútó kapcsolódása lesz az egyetlen bolygóhatás most, és szerencsére támogató minőségeket hoz magával.  A Hold útja során kapcsolódik a Plútóval, a Szaturnusszal, a Neptunusszal, majd a Jupiterrel is, a hétvégén pedig a Kos jegyében megszületik a telihold.

Ezek a nagy, lassú mozgású bolygók segítenek minket a lelki érettségünk újabb és újabb szintjeire.

Azáltal, hogy a telihold előtti napokban sorra energiát adnak a Holdnak, mintegy felkészítik őt a megérkezésre, kiteljesedésre. A teliholdak során a Nap, a „tudatosság fényeként” hat. Úgy működik, mint egy hatalmas elemlámpa: bevilágít minden sarkot a tudatalattinkban, amelyet maga a Hold jelképez. A mély megértések mellett számíthatunk rá, hogy nehezebben tudunk majd elaludni, vagy többet és furcsábbakat álmodunk. 

Fotó: Getty Images

Lássuk, milyen hatások érnek minket:

Hétfőn a Bak jegyében járó Holddal indítjuk a hetet. A lehangoltság ellenszereként lepjük meg magunkat a kedvenc kávénkkal vagy teánkkal reggel, hogy kihasználhassuk a Bak pozitív tulajdonságait! Ez a jegy-hatás ugyanis kedvez annak, hogy elővegyük azokat a feladatainkat, amelyek nagy kitartást és erős fókuszt igényelnek tőlünk. Ezen a napon elkészíthetjük az október hónapra szóló terveink, kitűzhetjük céljaink és áttekinthetjük pénzügyeink; stabil alapokat teremtve ez által magunknak. 

A keddi napot a Bak jegyében kezdi még a Hold a Plútóval összekapcsolódva, majd a nap második felében lép át a Vízöntőbe. A Bak a Lélek legmélyebb esszenciáját rejti, míg a Plútó Kapuőr: tudatállapotaink határmezsgyéit védelmezi.

Ez az energiapárosítás a lelki tartalmainkkal való munkára hív minket. Végezhetünk koncentrációs gyakorlatokat vagy meditálhatunk is, hogy előnyös hatásait lehető leginkább felhasználjuk.

Önismeretünk elmélyítésére is alkalmas ez a nap: dolgozhatunk a személyiségünk árnyékosabb felével, azokkal a tulajdonságainkkal, amelyeket nem szeretünk önmagunkban, „rossznak” címkézünk.  Az így megszülető felismeréseink alapjaiban változtatják meg viszonyunkat önmagunkkal.

Szerdán a Hold az egész napot a Vízöntő jegyében tölti és találkozik a Szaturnusszal. Szabadságvágyunkat felerősítve az Ön-Magunkhoz, vagyis Lelkünk egyedi energiáihoz való hűségre hív ez az állás. Az újdonságkereső minőségségekkel kikacsintásra ösztönöz a napi rutinunkból: most felrázhatjuk egy kicsit a szürkülő hétköznapokat. Csináljunk ezen a napon valami olyasmit, amit egyébként nem szoktunk, próbáljunk ki valamit, ami kívül esik a komfortzónánk határán! A Vízöntő jegyéhez sorolhatjuk a modern technológiát és a közösségi médiát is. A Merkúr retrográd elvonulásával és a Mérleg Vénusz energiáival ez a nap alkalmas új technikai eszközök megvásárlására, közösségimédia-oldalaink megújítására, rendbetételére. 

Csütörtökön a Vízöntőből indulva a Halak jegyébe vált a Hold. Ez a minőség teret ad számunkra, hogy lelki világunk és érzelmeink felé forduljunk, akár spirituális-lelki gyakorlatok formájában. A megérzéseink és álmaink felerősödhetnek. A hangulatunk viszont változékonyabb, idegrendszerünk kevésbé terhelhetőbb lehet, fáradékonyság is jellemezhet minket. Adjunk időt magunknak a pihenésre és feltöltődésre!

Pénteken a hét egyetlen bolygóhatása pontosul be a Merkúr és a Plútó trigonjával. Figyelmünket a saját magunkkal vívott belső harcaink felé irányítva felismerhetjük azok valódi okát és békét teremthetünk önmagunkon belül.

A Halak Hold éteri, szeretetteljes energiái őszinte beszélgetésekre hívnak, lehetőséget teremtve érzelmeink megosztására és egymás mélyebb megértésére.

Hivatalos, munkahelyi kommunikációnkban érdemes azonban nagyobb odafigyeléssel lennünk: ez az energia kedvez a félreértéseknek.

Szombaton a Kosban járó Hold kapcsolatba kerül a Jupiterrel.  Érzelmeink az átlagosnál jobban felfokozódhatnak, a Kos tüzes, impulzív energiáinak és a Jupiter „nagyító” hatásainak köszönhetően.  Vasárnap a Telihold energiáit a Kheirón minőségei itatják át: közösen megvilágítják, hogy legnagyobb érzelmi sebeink feldolgozásában honnan indultunk és hová jutottunk. Tekintsünk végig az eddig bejárt utunkon és legyünk büszkék önmagunkra! Ünnepeljük meg haladásunk! A Kos telihold most nagyon mély gyógyító energiákat hozhat: érdemes álmainkra, megérzéseinkre, átsuhanó gondolatainkra nagyobb figyelmet fordítani, mert válaszokat kaphatunk általuk a régóta görgetett kérdéseinkre, problémáinkra.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu