3 hajszín, amitől azonnal éveket fiatalodunk

Egy rossz frizura sokat tud öregíteni rajtunk, míg egy jól eltalált szín már önmagában is csodákra képes.

Bár mostanában egyre több híresség hagyja érvényesülni az ősz tincseit, nem baj, ha valaki szeretné eltakarni. Már többször írtunk arról, hogy milyen frizurák idősítenek, illetve hogy melyektől nézhetünk ki fiatalabbnak, de mindez a tudás mit sem ér, ha a választott árnyalatunk nem megfelelő. A legegyszerűbb és egyben legfájdalommentesebb ugyanis az, ha megváltoztatjuk a hajszínünket – na de nagyon nem mindegy, hogy melyiket választjuk, ráadásul van még pár trükk, amit szintén érdemes bevetni.

Csak semmi egyhangúság!

Itt az ideje, hogy a szalon ajtajánál hagyjuk az egyhangú hajszínt, és keblünkre öleljük a fényeket. Mert nem számít, milyen színű a hajunk – szőke, barna, vörös vagy ősz –, idősebbnek fogunk kinézni, ha hiányzik belőle a dimenzió. Merjünk játszani a különböző tónusokkal és mélységekkel, ez tömeget ad a hajunknak, és játékosabbá teszi a megjelenésünket. Így ha nem szeretnénk drasztikus változást, akkor kérjünk melírt a hajunkba – na de nem a kilencvenes években divatos vastag csíkokat, hanem a sokkal természetesebb balayage (ejtsd: balajázs) technikával készülteket.

Csupa melegség

A cél az, hogy fiatalos ragyogást varázsoljunk az arcunkra, és ugyanezt a melegséget és lágyságot a hajfürtjeinkbe is belecsempésszük, ezért a hideg tónusok általában nem jelentik az örök fiatalság titkát. A karamell, a méz, az arany, a réz és az eperszőke viszont egészséges ragyogást kölcsönöz, amitől fiatalabbnak tűnünk és érezzük magunkat. Ráadásul ha világosabb árnyalatokkal keretezzük az arcunkat, az elvonja a figyelmet az arcbőr problémáiról is. Ha szeretnénk megmártózni a fiatalság kútjának vizében, akkor válasszunk az alábbi hajszínek közül, amelyekkel pillanatok alatt évekkel fiatalabbnak tűnhetünk.

Karamell

A barna hajúak számára a karamellszínű melír a legegyszerűbb és legfinomabb módja annak, hogy melegséget és lágyságot kölcsönözzön az arcvonásaiknak. Nem elég, hogy a legcsekélyebb mértékben sem drasztikus a beavatkozás, de ha csak a hajvégekre és az arcunk körüli tincsekre koncentrálunk, akkor nem kell havonta rohangálni a fodrászhoz újrafestetni, magyarul sokkal olcsóbb és egyszerűbb fenntartani. A karamell garantáltan frissé és élettel telivé varázsol minden barnát, függetlenül az évszaktól.

Bronde

A sötétebb hajtövekkel és szőke highlightokkal a bronde (blonde és brunette, azaz barnásszőke) hajszín minden korosztály számára ideális, mert mindkét hajszín legelőnyesebb tulajdonságait ötvözi egy lépésben. Megkapjuk az aranyszőke fiatalos ragyogását anélkül, hogy túlságosan is kilépnénk a természetes alapszíneink komfortzónájából. Igyekezzünk a világosabb tincseket ennél is az arcunk köré igazítani, hogy valóban auraszerűen ragyogjon körbe a hajunk.

Eperszőke

Ez az eper csodálatos árnyalataival rendelkező világos szőke csodás lehetőséget nyújt azoknak a szőkéknek és a vörös hajúaknak, akik szeretnének fiatalosabb színre váltani, különösen azoknak, akik hajának természetesen világos, narancsvörös alaptónusuk van. Ez az árnyalat mindenkinek fiatalos ragyogást kölcsönöz, ráadásul könnyen karbantartható: körülbelül hathetenkénti érdemes frissíteni a vöröses árnyalatokon, közben pedig festett hajra való, színvédő hajápolókat használni.

Kiemelt kép: Getty Images