Ez a frizura Sarah Jessica Parker fiatalos megjelenésének a titka

Jó példája annak, hogy ősz hajjal is lehetünk stílusosak.

A Szex és New York Carrie-jének hajkoronája mindig is irigylésre méltó volt. A színésznő nemrég úgy döntött, hogy nem festeti be őszbe forduló tincseit – ami a hírek szerint a készülő filmben is nagy szerepet kap majd –, de ez cseppet sem befolyásolja a stílusos megjelenését. Sarah Jessica Parker ugyanis egy olyan frizurára váltott, ami azonnal elegánssá és fiatalossá teszi, miközben a ragyogó bőrét is kiemeli – ráadásul akár otthon is könnyedén elkészíthető.

Minél magasabb, annál jobb

A titka abban rejlik, hogy hátrafogja hosszú haját, majd lófarokban vagy kis kontyba tekerbe viseli. Ez egy könnyű (és hatásos) trükk, hogy az arcot fiatalosnak próbáljuk láttatni, amit az ötvenes évei közepén járó Parker túl jól tud.

„Egy hátrafogott konty felöltöztet és kifinomulttá tesz anélkül, hogy úgy tűnne, mintha órákig dolgoztál volna rajta” – mondta el a Vogue-nak Luke Hersheson fodrász. „Olyan, mint egy nem-frizura frizura, és mivel könnyed és egyszerű, fiatalabbnak tűnsz tőle.” Azt is hozzáteszi, hogy a felfelé húzott konytok az arcot is megemelik és feszesebbé teszik az orcát. „Croydoni »arcfelvarrásnak« is nevezzük Kate Moss miatt, aki ugyanezt a trükköt alkalmazta a 2000-es években.”

Galéria | 7 kép

Az ápolás is fontos

Az ősz haj speciális ápolást igényel, mivel sokkal vékonyabb és törékenyebb a pigmenteket még tartalmazó szálaknál. Éppen ezért ne alkalmazd minden nap ezt a fiatalító frizurát, nehogy a hajgumi miatt töredezetté váljon a loboncod, hagyd néha pihenni. Sarah Jessica Parker a hajmaszkokat részesíti előnyben – ha nincs őrült sok dolga, biztosan beveti a kedvenceit a csillogóbb és egészségesebb hajkorona érdekében.

Forrás: vogue.co.uk Kiemelt kép: Getty Images