Ezért nem szerepelhetett az új Top Gun-filmben a hatvan év feletti színész

Magyarországon is rengetegen látták megjelenése hétvégéjén a Top Gun: Maverick filmet – amelyben nem szerepelt az 1986-os változat egyik főszereplője, az idén 65 éves Kelly McGillis.

Az első rész női főszereplőjét alakító Kelly McGillist sokan hiányolhatták a film folytatásából, eddig azonban csak találgatni lehetett, hogy mégis miért nem láthatjuk a mozivásznon – most viszont maga a művész árulta el ennek okát.

„Öreg vagyok és kövér, és a koromnak megfelelően nézek ki” – jelentette ki kertelés nélkül a sztár. A filmről szólva még hozzátette, nem fogja különösebben törni magát, hogy megnézhesse a moziban, viszont valószínűleg szándékosan kerülni sem fogja. „Azon múlik majd, milyen kritikákat kap a film” – fogalmazott.

A most megjelent Top Gun-folytatásban McGillis karakterét lecserélték, a Tom Cruise által játszott karakter vágyának új tárgyát az ötvenegy éves, a Rekviem egy álomért című filmből ismert Jennifer Connelly alakítja. (Arról, hogy Tom Cruise miért nem dolgozik kaszkadőrrel, nemrég írtunk a nőklapja.hu-n.)

Joseph Kosinski új rendezésében rajtuk kívül Miles Teller, Jon Hamm, Ed Harris, Glen Powell és Val Kilmer kapott szerepet.

Kelly McGillis az Entertainment Tonightnak elmondta, fel sem kérték, hogy játsszon a készülő filmben, ugyanakkor nyilatkozatából nem úgy tűnik, hogy álmatlan éjszakákat okozott volna neki ez a döntés. „Sokkal inkább szeretném abszolút biztonságban érezni magamat a bőrömben, és abban, hogy ki és mi vagyok ebben a korban” – mondta a színész, aki azért hagyta ott Hollywoodot, hogy józanabb életet élhessen, és többet tudjon foglalkozni családjával.

Kelly McGillis és Tom Cruise az 1986-os Top Gunban. (Fotó: Paramount Pictures/Sunset Boulevard/Corbis via Getty Images)

Mostanában Michelle Pfeiffer mellett Cameron Diaz is gyakran hangoztatja a nyilvánosság előtt, hogy fütyül a hollywoodi szépségideálra és az ageizmusra, mi több, kifejezetten várja, hogy betöltse az ötvenet! Úgy tűnik tehát, hogy az a vélekedés, miszerint a színésznők „szavatossági ideje” 40 éves koruk környékén lejár, egyre inkább idejétmúlttá válik – bár ahogyan Kelly McGillis esete is bizonyítja, a teljes szemléletváltásra azért még várnunk kell.

Kiemelt kép: Kelly McGillis a Sundance filmfesztiválon 2013. január 18-án – Jeff Vespa/WireImage/Getty Images