Felismered az Oscar-díjas színészt?

A smink- és maszkmesterek elképesztő munkát végeztek.

Valami halványan dereng, mintha már láttuk volna valahol, mint egy távoli rokont vagy családi ismerős a gyerekkorunkból, esetleg az idős úr a parkból… Nem gond, ha nem ismerjük fel elsőre, hogy ki az a fehér hajú, szemüveges, kezében cigarettát tartó férfi a képeken, hiszen pont ez volt a cél. 

Valójában a fotókon nem más látható, mint Bradley Cooper (aki számára nem gond meztelenül forgatni) több rétegnyi smink és protézis alatt. Az Oscar-díjas színész a legendás zeneszerzőt, Leonard Bernsteint alakítja a Maestro című életrajzi filmben, amelyet jelenleg a Netflix számára forgatnak. A streamingszolgáltató hétfőn tette közzé a képeket a Twitteren, ahol azonnal beindultak a lelkes kommentelők a tökéletes maszkmesteri munkát látva – írta a CNN.

Fotó: Netflix/Twitter

„Azta! Még a karszőre is fehér! Mennyire ügyeltek a részletekre! Bárki is volt a sminkes/fodrász ebben a filmben, komoly díjakra számíthat” – áradozott egyikük.

A további főbb főszerepekben Carey Mulligant (A nagy Gatsby) láthatjuk, aki Bernstein feleségét, Felicia Montealegre-t alakítja, és Jeremy Strongot (Kendall Roy az Utódlásból), aki John Gruen kritikust személyesíti meg. A 47 éves Cooper pedig nemcsak a főszerepet játssza, hanem a Csillag születikhez hasonlóan rendezőként is ő jegyzi a filmet.

Carey Mulligan és Bradley Cooper (Fotó: Netflix/Twitter)

A promóciós fotókon Cooper a fiatal Bernsteinként is látható Mulligan/Montealegre mellett mosolyogva. Az 1990-ben, 72 éves korában elhunyt zenés színházi világ legendát leginkább a West Side Story zenéjéről ismerte a világ; az 1957-es Broadway-előadásból 1961-ben készült film, aminek remake-jét 2019-ben készítette el Steven Spielberg, de a koronavírus miatt csak tavaly mutatták be hatalmas sikerrel.

Leonard Bernstein zeneszerző 1974. november 5-én New Yorkban. (Fotó: Santi Visalli/Getty Images)

A musical főszereplői Ansel Elgort és Rachel Zegler voltak. Utóbbi mindössze 17 évesen kapta meg a szerepet, amiért Golden Globe díjat is kapott, később pedig kiválasztották Hófehérke szerepére is, így – ahogy mi is megírtuk – ő lett az első nem fehérbőrű színész, aki a legendás Disney-hercegnőt alakíthatja.

Kiemelt kép: Getty Images/noklapja.hu