Bradley Cooper számára nem volt kihívás meztelenül forgatni

A színésznek kívül-belül csupasznak kellett lennie.

A 47 éves színész Guillermo del Toro legújabb filmjében, az 1941-ben játszódó Rémálmok sikátora című misztikus thrillerben egy ambiciózus utazócirkuszi mentalistát alakít. Az egyik jelenetben teljesen le kellett vetkőznie a kamerák előtt, amikor partnerével, Toni Collette-tel (Muriel esküvője) egy kádban töltenek intim pillanatokat. Cooper nem vette félvállról a döntést, hogy teljesen levetkőzzön-e a kamera előtt, és „nagy dolognak” nevezte – főleg azért, mert még sosem csinált ilyet.

„Emlékszem, ahogy ezt a részt olvastam a forgatókönyvben, arra gondoltam, hogy olyan, mint egy formaldehidben ázó embrió fürdőkádban, ez pedig a történethez tartozik. Meg kell csinálnom” – mondta Bradley a The Businessnek. „Még mindig emlékszem arra a napra, amikor hat órán keresztül meztelenül álltam a stáb előtt, aznap, amikor Toni Collette első napja volt a forgatáson. Olyan »tyű« volt. Elég erős kezdés volt” – mondta.

Bradleynek nem voltak aggályai amiatt, hogy meztelenül jelenjen meg a film forgatása során, mivel úgy érezte, hogy ez szükséges a projekt sikeréhez.

„A film tartalma megkívánta, hogy érzelmileg és lelkileg meztelenek legyünk”

 – magyarázta a Csillag születik színésze. 

Cooper a lecsúszott Stanton Carlisle-t alakítja, akinek az egész élete megváltozik, miután találkozik egy pszichiáternővel. A film igazi sztárparádé lesz, olyan színészeket láthatunk benne, mint Rooney Mara, Cate Blanchett, Ron Pearlman és Willem Dafoe. „Minden nap  izgatottan mentem dolgozni, akár Willem Dafoe-val, David Strathairnnel, Mark Povinellivel, Ron Perlmannel vagy Toni Collette-tel forgattunk aznap. Őrület volt ez a stáb!”

Bradley azt is elárulta, hogy milyen mélyre kell ásnia magában, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa a filmben.

„Ez tényleg olyan, mintha felvennénk a bányászfelszerelést, a sapkát és az elemlámpát, és egymásra néznénk, majd lemennénk a vájatba, tudva, hogy lehet, hogy olyan útvonalat ásunk, aminek a végére aznap soha nem jutunk el, de másnap visszajövünk, és újra lemegyünk.”

A Másnaposok sztárja korábban kifejtette, hogy „egyedülálló élmény” volt a filmet a koronavírus-válság közepette forgatni – a munkálatok végül két és fél évig tartottak. „Egyedülálló élmény volt átélni a világjárványt, hat hónapos szünetet tartani, majd folytatni. Nemcsak életre szóló barátok lettünk, hanem ez egy művészi élmény is volt.”

A színész dicsérő szavakkal illette a rendezőt is, és elmondta, hogy del Toro irányítása milyen nagy hatással volt az egész stábra. „És aztán együtt lenni Guillermóval… Azt hiszem, ez volt a legélvezetesebb dolog. Ez egy olyan film, ahol minden egyes ember a játék szeretetéért jött el. Szerencsés vagyok, hogy nagyszerű művészekkel dolgozhattam együtt, és ami közös bennük, az az alázat és a gyermeki kíváncsiság, ő pedig mindkettővel rendelkezik. Az egyetlen cél az, hogy a lehető legjobb történetet meséljük el, és ha ez egyszer megtörténik, ha egyszer ebben a környezetben vagy, akkor ez ragályos. És ő ezt teszi. Azt hiszem, ezért képes a legtöbb emberből, akivel dolgozik, a legjobbat kihozni.”

A két hírességet szakításuk után is gyakran látni együtt. A kislány arcát mi takartuk ki gyerekvédelmi okokból. Fotó: Gotham/GC Images

Ez azután történt, hogy Cooper azt is elárulta, különlegesnek találta, hogy az exe, Irina Shayk is mellette volt és támogatta a film premierjén. A 46 éves színész négy évig járt a 35 éves szupermodellel – akitől közös kislánya, a négyéves Lea született –, mielőtt 2019-ben szakítottak, de azóta is közel állnak egymáshoz, és együtt nevelik a kislányukat.

A filmet február 3-tól vetítik a hazai mozik. 

Forrás: People, Daily Mail, Kiemelt kép: Getty Images