Rebel Wilson elárulta, mi motiválta a látványos fogyásban

„Még ha kúsznod is kell, hogy elérd a célod, akkor is menj tovább, megéri” – biztatta követőit a több mint 36 kilót leadott színésznő.

Rebel Wilson 2020-at „az egészség éveként” jellemezte, hiszen elsősorban arra koncentrált, hogy elérje álomsúlyát, a 75 kilogrammot – és ez sikerült is neki. Az ausztrál színésznő nagyjából 36 kilótól szabadult meg, a számok helyett azonban sokkal fontosabbnak tartja, hogy az életmódváltás óta sokkal jobban érzi magát a bőrében. Fogyását alaposan dokumentálta az Instagram-oldalán is, és ahogy azt pár nappal ezelőtt a People magazinnak elmondta, most már „szemérmetlenül” meg meri mutatni a testét a közösségi oldalon.

Rebel Wilson A végzős év hollywoodi bemutatóján. (Fotó: Vivien Killilea/Getty Images for Netflix)

Az interjúban, amelyet A végzős év című új Netflix-filmje kapcsán adott, a 42 éves sztár beszélt arról is, hogy annak érdekében kezdett életmódváltásba, mert anya szeretne lenni. Rebelnek policisztás ovárium szindrómája van (PCOS, a leggyakoribb, nőket érintő hormonális megbetegedés – a szerk.), amely meddőséget is okozhat. Miután 2019-ben elvégeztetett néhány termékenységi vizsgálatot, az orvosa azt mondta neki, hogy „sokkal jobban járna”, ha egészségesebb lenne – értve ezalatt azt, hogy nagyobb eséllyel tudnának egészséges, érett petesejtet levenni tőle és lefagyasztani, ha lefogyna. „Megdöbbentem. Azt gondoltam, te jó ég, ez a fickó milyen bunkó. Pedig igaza volt, rengeteg súlyfelesleget cipeltem – emlékezett vissza Rebel a People-interjúban. – Nemcsak a saját szükségleteimre gondoltam, hanem a jövőbeli gyerekem szükségleteire. Ezek valódi motivációt adtak ahhoz, hogy egészségesebbé váljak.”

A színésznő tavaly szakított Jacob Busch üzletemberrel, akivel eredetileg gyereket szeretett volna vállalni, és egyelőre csak rebesgetik, hogy hónapok óta Matt Reid ausztrál teniszezővel randizik, Rebel mielőbb anyává akar válni.

„Családot szeretnék. Jelen állás szerint egyedül vágok bele, méghozzá a biológiai órám miatt.”

Látványos fogyásának és súlytartásának titkát sokan találgatják, éppen ezért a múlt hónapban kénytelen volt néhány dolgot tisztázni, például azt, hogy nem a Mayr-módszerrel szabadult meg a pluszkilóktól. Dr. Franz Xaver Mayr osztrák orvos úgy száz évvel ezelőtt dolgozta ki – akkoriban forradalminak számító – diétáját, a Mayr-kúrát pedig a mai napig sokan végzik. Lényege a belek tisztítása és regenerálása, a kúra alatt pedig csak szárított vizes zsemlét vagy kiflit és langyos tejet vagy teát lehet fogyasztani. Rebel egy Instagram-sztoriban kijelentette, hogy

„SOHA nem folytattam ezt a diétát. Ahogy SOHA nem támogattam a súlyvesztésemet semmilyen diétás tablettával vagy mágikus erejű fogyókúrás pirulával.”

A szélsőséges módszerek helyett a Tökéletes hang sztárja inkább magas fehérjetartalmú étrendet követ. Egy korábbi, szintén a People-nek adott interjújában bevallotta, hogy az életmódváltása előtt napi háromezer kalóriát vitt be a szervezetébe. „Korábban általában háromezer kalóriát fogyasztottam, és mivel többnyire szénhidrátokat, még így is folyton éhes voltam – magyarázta. – Szóval magas fehérjetartalmú étrendre tértem át, ami azért kihívásokat is tartogat, mert korábban nem sok húst ettem. Most különböző halakat, így lazacot, illetve csirkemellet fogyasztok.”

Rebel Wilson a 2020-as Vanity Fair Oscar-partin. (Fotó: Rich Fury/VF20/Getty Images for Vanity Fair)

A Women’s Health magazinnak azt is elmondta, hogy mivel a cél már csak a jelenlegi súlya megtartása, nem sanyargatja magát. Szeret nassolni, és néha az olyan finomságok is beleférnek az étrendjébe, mint a fagylalt és a csokoládé. Mint mondja, így, hogy néha engedékeny magával, sokkal „könnyebben fenntartható” ez az életmód. De arra is nagy hangsúlyt fektet, hogy a tányérjára minél több egészséges és tápláló élelmiszer kerüljön, amelyeket mára sikerült megszeretnie. Ilyen például a reszelt sárgarépa és az avokádó, amelyeket tacóval fogyaszt. „Csak próbálom megtalálni az egyensúlyt, az egészséges egyensúlyt – fejtette ki. – Van egy mottóm, ami igazából nem tőlem származik, de a lényeg az, hogy »Semmi sem tilos.«. Szóval ha felmerül a kérdés, hogy »Elmenjünk az I-N-Outba hamburgerezni?«, akkor én arra mondhatom azt, hogy »Semmi sem tilos.« Elmehetek oda is, legfeljebb csak a korábban fogyasztott mennyiség felét eszem most meg, érted? Eszem egy hambugert és egy kevéske krumplit, és rendben vagyok.”

Rebel Wilson a 2022-es Vanity Fair Oscar-partin. (Fotó: Rich Fury/VF22/Getty Images for Vanity Fair)

Persze Rebel kiemeli azt is, hogy a kiegyensúlyozott étrend önmagában nem elég, mozogni is kell. „A lényeg, hogy élvezd az adott edzést vagy mozgásformát, éppen ezért én gyaloglom – osztotta meg a Women’s Health olvasóival. – Nem fogom magam kicsinálni az edzőteremben.” Egy másik interjúban pedig hozzátette: „Mindenféle high-tech tesztet elvégeztek rajtam az »egészség éve« alatt. És azt mondták, hogy igazából a legjobb módja annak, hogy megszabaduljak a felesleges testzsírtól, ha gyalogolok.” Amíg a fogyás volt a cél, nem a súlytartás, addig a színésznő Jono Catano személyi edzővel is edzett a hét szinte minden egyes napján. Funkcionális edzőgyakorlatokat végeztek együtt, volt, hogy Rebelnek például egy hatalmas abroncsot kellett megmozgatnia, de a lépcsőre felfutás és a rázókötelezés is a rutin része volt.

A fantasztikus formában lévő Rebel joggal büszke az elért eredményre, de azt sem tagadja, hogy az idáig vezető út milyen nehéz volt. „Még ha kúsznod is kell, hogy elérd a célod, akkor is menj tovább, megéri – biztatott mindenkit az Instagram-oldalán. – Próbálj meg minden nap egy kis erőfeszítést tenni… Tudom, hogy némelyik nap pokolian nehéz, úgy érzed, hogy fel fogod adni, idegesít, hogy nem látod, hogy haladsz… De beérik minden.”

Kiemelt kép: Getty Images