Ezt a TikTok-kihívást legfeljebb azoknak ajánljuk, akik egyébként is drasztikus frizuraváltásra készültek.

Az orosz rulett a szerencsejáték legveszélyesebb, legrizikósabb formája: a hatlövetű pisztolyba egy golyót tesznek, megpörgetik a dobtárat, és lőnek. Ha az illetőnek szerencséje van, életben marad, ha nem, golyó általi halált hal. Az orosz rulett pedig a TikTokon is terjedni kezdett, de hála az égnek sokkal szelídebb, emberéleteket nem kockáztató formában.

Először – nagyjából két évvel ezelőtt – volt az outfitrulett, amikor az adott TikTok-felhasználó becsukott szemmel választott két-két felsőrész, nadrág, cipő, táska és egyéb ruhadarabok közül, a végeredmény pedig vagy meglepően stílusos és vagány lett, vagy vállalhatatlanul nevetséges. A rövidke videókból általában nem derült ki, hogy a béna szettekben végül kiléptek-e az utcára a tiktokerek, de sanszosabb, hogy egy-két holmit lecseréltek magukon, hogy szalonképesebben fessenek.

@newlookstevenage Reply to @katiejd17 #outfitchallengeroulette #outfitinspo ♬ original sound - Jason Alexander Pleasant

Tavaly óta rengeteg olyan videó is van a platformon, ahol a műkörömépítők, manikűrösök ajánlják fel az oroszrulett-opciót a vendégeiknek: szögletes vagy ovális körömforma, francia vagy ombre festés, élénk vagy pasztellszínek, matt vagy fényes finish, glitterek vagy strasszköves díszítés?

Ilyen és ehhez hasonló választási lehetőségekre kell ilyenkor rábökniük (szigorúan vakon) a klienseknek, a végeredmény láttán pedig általában őszinte mosolyt láthatunk az arcukon – mert mondjuk, végre ki mertek próbálni egy vadabb kombinációt, egy különlegesebb díszítési technikát vagy egy olyan árnyalatot, amelyet korábban még sosem viseltek.

@jazhand obsessedddd! 💅🏼😍 @onyxfiles #nails #choosemynails #fyp ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Ha szokatlan is az új manikűr, majd hozzászokik a szemük, vagy ha nagyon nem tetszik, akkor sincs semmi gond, legközelebb (két-három hét múlva) majd valami mást kérnek a körmösüktől – vélhetően ezért is merik annyian bevállalni a manikűrrulettel.

A legújabb őrület, amely az utóbbi egy-két hónapban kezdett pörögni a TikTokon, a hajrulett.

Az úgynevezett Hair Roulette videókat már több mint 1,1 milliárdan látták, egyik-másik megnézése után pedig garantáltan mindenkinek tátva marad a szája. Az egyik legnépszerűbb a témában (tött mint 10 millió megtekintés) az a felvétel, amelyen egy hosszú, barna hajú nőnek tüsi, szőke frizurát varázsol a fodrásza (bár erről kiderül, hogy csak poén), de sokan vannak, akit tényleg meglepetésszerű frufrut vagy balayage festést kapnak.

@michellejasmine21 #TeamUSATryout #hairroulette #_mfhair #AerieREAL @jenayagreenleaf ♬ Pretty Girl (Cheat Codes X Cade Remix) - Cheat Codes,Maggie Lindemann,CADE

Úgy képzeljük, hogy ezt a trendet legfeljebb a fodrászok élvezik, akik unják már, hogy vendégeik csak egy-két millimétert engednek vágatni a hajvégeikből, és mert sokan még mindig Jennifer Aniston fényképét szorongatva térnek be a szalonba, hogy egy kilencvenes évekbeli Rachel-frizurát kérjenek.  A videókon a fodrászok olyan választási lehetőségeket mutatnak a kamerába, mint például rövid vagy hosszú, lépcsőzetes vagy egyhossz, festés vagy melírozás, világosítás vagy sötétítés. Az átalakulások minden esetben igen látványosak, ám elég valószínű, hogy sokak számára a való életben ez inkább rémálom lenne, mint jó móka.

@ddhenige

Hair Roulette

♬ Good Feeling - Flo Rida

A hajunkkal kapcsolatos döntéseket azért alaposabban át kell gondolnunk, mint azt, hogy reggel éppen mit veszünk fel, vagy hogy a következő néhány hétben milyen manikűrt viselünk. A lájkokat ugyan remekül hozzák a hajrulettes videók, de hogy egy, a vendégei lelkiállapotát (és hajszálaik egészségét) a szívén viselő fodrász nem megy bele ebbe a TikTok-kihívásba, az egészen biztos. Egy jó fodrászban vakon bízhatunk, de a szerencsében nem.   

Kiemelt kép: Getty Images