Vegyük észre a kiégés jeleit! – Megjelent a Nők Lapja Egészség májusi száma

Hangoló és főszerkesztői levél a Nők Lapja Egészség 2022/05. számából.

Megjelent a Nők Lapja Egészség legújabb száma, melyben utánajártunk, hogy melyek a legfontosabb teendőink, ha külföldi nyaralást tervezünk. Hogyan érhetjük el, hogy a munka ne a kiégéshez vezető út, hanem a kiteljesedés színtere legyen? Ehhez ad tanácsokat pszichológus szakértőnk. Kipróbáltuk, és be is mutatjuk, milyen előnyei vannak a női jógának. Címlapinterjúnkban Gryllus Dorkával az elegendő alvás fontosságáról és a fiatalságkultusz csapdájáról beszélgettünk, kozmetikus és bőrterapeuta szakértőnk pedig az egészséges, szép bőr titkaiba avatja be az olvasókat.

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 14 kép

Csillagles és erdei faház

Persze még csak május van, de ilyenkor már sokszor azon jár az eszünk, mi legyen a nyáron. Hova menjünk, hiszen olyan sok idő kimaradt, amikor nem utazhattunk… Milyen táborba menjen a gyerek, hogyan hangoljuk össze a család szabadidejét, merre vegyük az irányt? Kicsit bonyolultabb megszervezni egy külföldi utat, hiszen ki tudja, éppen kell-e oda oltás, milyen és hány darab, beengednek-e a bordó útlevelünkkel, kell-e valahova előtte regisztrálni. A magyar úti célok közt rengeteg nagyon vonzó akad, ha el tudunk szakadni a balatoni nyaralás gondolatától, fantasztikus élményekben lehet részünk, akár egy erdő közepén álló faházban, akár egy folyóparti kabinkában. A természet közelsége, az éjszakai csillagles, az állatok megfigyelése a faház ablakából valóban maradandó emlékek, és a lelkünkre is gyógyító hatással vannak. Az, hogy mindeközben nem ártunk a környezetünknek, vigyázunk a helyre, ahol nyaralunk, magától értetődik. Nem csupán arról van szó, hogy nem szemetelünk (naná, hogy nem), hanem arról is, hogyan utazunk oda, hol parkolunk, mit eszünk, hol vásárolunk. A fenntartható utazás nem csupán trendi lett mára, hanem szükséges is. Egy egészségesebb, élhetőbb jövőért tesszük, azért, hogy ne mi legyünk az a generáció, amelyik tehetett volna még valamit, de aztán valamiért mégsem tette meg. Ebben a számunkban csodálatos helyeket mutatunk be (26. oldal), és hozzá ötleteket is, hogyan lesz valóban felejthetetlen a nyaralásunk, akár belföldi, akár külföldi (32. oldal) úti célt választunk. És persze arra is figyeljünk, hogy milyen oltás kellhet, mit csomagoljunk, mi kerüljön az úti patikába.

Tervezzünk bátran, megérdemeljük!
Akovács Éva, főszerkesztő

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a nyomtatott verzióra.
A Nők Lapja Egészség 2022/5. számát május 11-től keressétek az újságosoknál!