II. Erzsébet királynő után elkészült a Vera Wangról mintázott Barbie baba is

II. Erzsébet után most Vera Wang előtt is saját Barbie babával tiszteleg a Mattel.

A 72 évesen is megdöbbentően fiatalos divattervező, a Vogue egykori újságírója és szerkesztője, Vera Wang számos hírességet öltöztetett már. 40 évesen kezdett el dolgozni – elsősorban esküvői ruhákat tervezett –, és azóta óriási hírnevet és elismerést szerzett magának a divatiparban. A Mattel II. Erzsébet királynő után most saját (40 dollárt érő) Barbie babával tiszteleg a kínai-amerikai divattervező példaértékű karrierje előtt, aki egyike azoknak a feltörekvő ázsiai-amerikai és csendes-óceáni nőknek, akik egy befogadóbb világért és a jövő generációjáért küzdenek.

A babáról készült képet a Mattel hivatalos Instagram-oldalán osztotta meg a követőivel: „A kínai bevándorlók gyermekeként született Vera Wang tehetségének és munkamoráljának köszönhetően hamar kiharcolta helyét a divatvilág legnagyobbjai között. Most egy divat- és életmódbirodalom élén áll – ő a kreativitás jelzőfénye, aki utat mutat nekünk, és generációkon át tartó hatást gyakorol a divatra.”

A Barbie vezető tervezője, Carlyle Nuera szerint Wang ázsai-amerikai tervezőként elért sikerei hihetetlenül inspirálóan hatnak azokra a fiatalokra is, akik művészeti vagy formatervezői karrierben gondolkodnak.

„Vera Wanggal bárki jobb belátásra bírhatja az ideges szüleit: kellő kitartással ez egy igenis járható karrierút”

– mondta.

Az Independent cikke szerint a tervező büszkén nyilatkozott a mini-Wangról: „Amikor először felkértek, hogy vegyek részt a Barbie Tributesorozatában, teljesen le voltam nyűgözve. Mindig is megtiszteltetés volt számomra, hogy az évtizedek alatt többször is tervezhettem a Barbie számára, az esküvőktől egészen a vörös szőnyegig. Most viszont egy olyan baba, akit a saját képmásomra alkottak, egészen elképesztő érzés, álmaimban sem gondoltam volna.

Barbie egy igazi ikon, az évtizedek során pedig – az aktuális női standardoknak megfelelően – velünk együtt fejlődött, és a mai napig is tükrözi azt a társadalmat, amelyben éppen élünk.”

Kiemelt kép: Getty Images