Bruce Willis után újabb hollywoodi sztár jelentette be a visszavonulását

Jim Carrey a Sonic, a sündisznó című film most megjelent második része kapcsán adott interjút, amelynek során egyszer csak a semmiből, mintegy mellesleg megjegyezte, hogy abbahagyja a filmezést. 

Még fel sem ocsúdtunk a hírből, miszerint Bruce Willis betegsége miatt abbahagyja a színészetet, tegnap Jim Carrey is hasonló bejelentést tett. „Visszavonulok. És ezt most komolyan mondom” – nyilatkozta az Access Hollywood riporterének, Kit Hoovernek. A 60 éves színész nem azt mondta, hogy soha többé nem vállal el semmilyen projektet, de nagyon meggondolja majd, mire bólint rá. 

„Attól függ – ha az angyalok egy olyan forgatókönyvet tesznek elém, amit arany tintával írtak és azt üzeni nekem, hogy nagyon fontos, hogy az emberek lássák, akkor talán folytatom az utat, de most szünetet tartok. Nagyon szeretem a csöndes életem, imádok festéket vinni a vászonra, szeretem a spirituális életem, úgy érzem – és ez az, amit talán egyetlen más híresség nem fog soha kimondani amíg világ a világ –, hogy elég volt. Eleget tettem. Elég vagyok” – mondta a kanadai születésű sztár a döbbent riporternek. 

Komikusi véna és drámai oldal

Övé minden idők egyik legsikeresebb komikusi karrierje, amely a torontói Yuk Yuk klubból indult. Stand up előadóként kezdte, esti talk showkban szerepelt, majd a Living Color című szkeccsműsorral vált ismertté. Az igazi áttörést az 1994-es Ace Ventura: állati nyomozó hozta meg neki. Ezt gyorsan követte a kultikus Dumb és Dumber, valamint A Maszk, amely Cameron Diaz karrierjét is beindította. A Mindörökké Batmanben emlékezeteset alakított az őrült Enigma szerepében, majd jött a Hanta boy. Ezekkel a vígjátékokkal bebetonozta magát Hollywood legsikeresebb színészei közé. A Minden6ó című filmben Jennifer Anistonnal játszott, a Grincs szerepét pedig mintha neki írták volna. 

Bár sokan csak a gumiarcú komikust látják benne, Carrey komoly szerepeket is vállalt és bebizonyította, hogy drámai oldala ugyanolyan erős, mint a komikusi vénája. Az Egy makulátlan elme örök ragyogásában Kate Winslet volt a partnere, a Truman showban és a Milos Forman által rendezett Ember a holdon című filmben nyújtott alakításáért pedig egyaránt Golden Globe-díjjal jutalmazták. 

Tehetséges képzőművész

2017-ben több hónapra is eltűnt a nyilvánosság elől, mint később kiderült azért, hogy a festészetre és a szobrászatra koncentráljon. Egy rövidfilm, az I Needed Color mutatja be Carrey művészetekhez szenvedélyesen vonzódó oldalát. Carrey gyerekkora óta rajzol és fest, az utóbbi években a közönség is megismerhette alkotásait. Ha éppen nem forgatott, akkor a New York-i stúdiójába vonult vissza alkotni. Ezután minden bizonnyal még több időt fog a képzőművészetnek szentelni. „Az tesz valakit művésszé, hogy a lelki életéből vesz motívumokat, és fizikai formát ad az érzései és a vágyai által inspirált témának” – fogalmazta meg művészi hitvallását.

Kiemelt kép forrása: Getty Images