A TikTok a tippek, trükkök, praktikák lelőhelye, ahol főzési ötletektől kezdve a sminktanácsadáson át az otthon készíthető tisztítószer-receptekig mindent megtalálunk. Sokan azonban nem állnak meg itt, és szextippekért is ezt a platformot keresik fel. De vajon melyik intim tanácsot érdemes kipróbálni a több százból? Egy szakértő utánajárt. 

A #sexadvice (szextanács) hashtag több, mint 1,2 millió megtekintésnél tart a TikTokon, így kijelenthetjük, hogy már a szexuális tippeket is online keressük. Ebben talán a pandémiának is lehet szerepe, amely mérhető hatással van az emberek szexuális szokásaira és libidójára. Kérdés persze, hogy mennyire megbízhatóak azok a tanácsok, amelyeket TikTokkerek és influenszerek osztogatnak. Biztosan sok olyan mítosz és tipp is kering, amelyek sosem fogják meghozni a kívánt eredményt. De honnan tudhatjuk, hogy melyek ezek és mi az, ami tényleg működik? 

Dr. Janet Brito, a Szexualitás Oktatók, Tanácsadók és Terapeuták Amerikai Szövetségének (AASECT) képesítésével rendelkező szexterapeuta és szupervizor nyilvánosságra hozta, hogy szerinte mely TikTok szexpraktikák a leghatékonyabbak. 

Fotó: Getty Images

A has-trükk

A Nurse Ria („Ria Nővér”) nevű szextanácsadó TikTokker egy videójában – amely jelenleg több, mint 40 millió megtekintésnél jár – azt állítja, hogy ha a nő hasát felülről lenyomják szex közben, az segíthet stimulálni a G-pontot. Dr. Janet szerint a has-trükk működhet, de a legfontosabb a kísérletezés: vannak, akik sokkal nagyobb csodát tudnak átélni, ha a medence egyéb részei vannak játékban. A szakértő szerint mindig jó ötlet új mozdulatokat kipróbálni az örömszerzés érdekében – természetesen a másik fél beleegyezésével. 

A párna-trükk

Húszmillió megtekintés fölé kúszott a párna-trükkös videó. Eszerint ha a nő egy párnát tesz a medencéje alá, az segít növelni az élvezet mértékét, mivel ez a billentett medencepozíció nagyobb hozzáférést enged a G-ponthoz. Dr. Janet megerősíti, hogy a párna-trükk segítségével megvalósítható az elülső medencebillenés, így a behatolás kényelmesebb lehet, valamint könnyebb kísérletezni a különböző szögekkel és mélyebb behatolás válik lehetővé. 

4 perces előjáték

Egy TikTok-tipp (5,9 millió megtekintés) azt javasolja , hogy állítsuk be az időzítőt négy percre – vajon ténylegesen vagy csak elméletben? – és mindkét félnek ennyi ideje legyen arra, hogy megfűszerezze valamivel az előjátékot, és örömet szerezzen a másiknak. A négyperces előjáték Dr. Janet szerint akkor működik, ha mindkét fél beleegyezik, és szeretik a kalandot. Az újdonság mindig segít kicsit felrázni a hangulatot a hálószobában, és lehetőséget teremt egymás újrafelfedezésére. 

„Core-gazmus”

A szójáték az angol core és orgasm szavak összevonásából ered (core: törzs-és hasizmok, orgasm: orgazmus) és arra a jelenségre utal, amikor valaki hasizom-edzés közben tapasztalja meg az orgazmust. A #coregasm hashtag eddig 1,6 millió megtekintést vonzott, úgy tűnik, nagy a kereslet az orgazmus elérésének legkevésbé szexi formájára. Dr. Janet magyarázata szerint ez a módszer a szexualitásmentes orgazmus elérését szolgálja, amelyben szerepe van az egyén anatómiájának és fiziológiájának, a gyakorlat végzése közbeni lelkiállapotának és a gyakorlat ismételgetésének. Ennek a tevékenységnek nincs feltétlenül erotikus felhangja, inkább a mozdulatok ismétléséhez van köze. 

Tantrikus szex

A tantrikus szex kifejezésre is nagyon sokan keresnek rá TikTokon. Az egyik legnépszerűbb videóból megtudhatjuk, hogy a tantrikus szex a szexuális meditáció egy formája, amelynek során a partnerek érzékeik legmélyebb bugyrait fedezhetik fel. Dr. Janet úgy véli, hogy a tantrikus szex segíthet azoknak, akik aggódnak a szexuális teljesítményük miatt, mégpedig úgy, hogy a gondolataikat a szexről a testük megélésére tereli. Ehhez kíváncsiságot kell ébresztenünk magunkban a test érzékisége iránt, és gyakorolni az ítéletektől mentes hozzáállást. A tantrikus szex ezáltal segít átkeretezni a szexet, amely többé már nem teljesítmény-fókuszú tevékenység lesz, hanem az örömszerzés forrása. 

Ne csak az internetről tájékozódjunk!

Bár kétségkívül egyszerű a kanapén fekve a telefonunkon végigpörgetni a legjobb szextrükkök listáját (a magyarok átlagosan napi 1,3 órát töltenek a TikTokon), legyünk körültekintőek. Nem lehet ott mindig egy megfelelő végzettséggel rendelkező szakember, mint Dr. Janet, hogy lektorálja a különböző TikTokkerek szexuális tanácsait. Ha pedig valamilyen konkrét szexuális problémával küzdünk, érdemes szakembert felkeresni a guglizás és TikTokozás helyett.

Forrás: Lovehoney, Kiemelt kép: Getty Images.