Időszakos böjt és túlsúlymatek a Nők Lapja Egészség márciusi számában

Márciusi lapszámunkban segítünk, hogy hogyan érdemes számolni a kalóriákat, milyen böjtöt válasszunk, és miként próbáljuk a párunkat is ösztönözni arra, hogy egészségesebben étkezzen. Tartsatok velünk tavasszal is!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 12 kép

Emlékezetes diétáink

„Három kilót kellene már csak leadnom – állapítja meg Gabi – nem sok, de szinte lehetetlen.” Tizenkét éve ismerem, azóta dolgozom vele, és minden tavasszal ugyanezt mondja. Azóta láttam pár kilóval többnek, néha kimondottan soványnak is, de őt következetesen ez a három kiló zavarja. Ha valamit megtanultam, az az, hogy nem szólok bele, ki hány kiló szeretne lenni. Viszont nagyon jól tudok diétát és böjttípust ajánlani. Nyugodt szívvel mondhatom, kevés olyan van, amit nem próbáltam ki kamaszkorom óta. Volt már minden, egészséges, kevésbé az, viszont rendkívül hatékony, és olyan is, amire az orvos apám is azt mondta, hogy na, ezt azért inkább ne. Emlékszem (fiatalabb korunkban, amikor gyereke egyikünknek sem volt még), volt egy fénymásolt lap, ami körbejárt a kolléganők között, „titkos diéta” volt a neve, és garantáltan fogyni lehetett vele heti két kilót. Nem csoda, hiszen saláta, sovány hús és tojás volt a menü mindennap, kis variálásokkal. Májusban voltak a Nagy Koplalások: vízivás napokig – szédülve, éhezve, gyorsan karcsúsodva. Aztán jöttek a böjttáborok, melyek amellett, hogy könnyebbé tettek bennünket, nyugalommal is feltöltöttek az erdő közepén, hiszen jóga és séta is járt az éhezés mellé. Hmm, ideális állapot egy dolgozó anyának… Ma már ennek vége. Egyrészt sokkal jobban ismerem a testem, pontosan tudom, mennyire kizsigerelem magam ezekkel, másrészt kizárt, hogy a gyerek mellett koplalni tudjak („Anyaaa, palacsinta legyen reggelire, légysziii!”), valamint rám talált a futás, ami bármikor bevethető és csodákra képes. Nem mondom, hogy manapság nem adunk egymásnak diétás tippeket a szerkesztőségben, de már megválogatjuk, mit próbálunk ki. Most pedig veletek is megosztjuk, hogyan számoljuk a kalóriákat, milyen böjtöt válasszunk, és miként próbáljuk a párunkat is ösztönözni arra, hogy egészségesebben étkezzen.

Akovács Éva, főszerkesztő

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a nyomtatott verzióra.
A Nők Lapja Egészség 2022/3. számát március 9-től keressétek az újságosoknál!