Egzotikus szemek helyett szarvak? Amikor a szépészeti kezelés félremegy

A fiatal lány a TikTokon osztotta meg a különös végeredményt.

„Nem tudom így komolyan venni magam” – állította Jessie Carr TikTok influenszer, miután megosztotta legutóbbi szépészeti beavatkozásának végeredményét, ami – enyhén szólva – nem úgy sikerült, ahogyan ő elképzelte. Carr az úgynevezett „rókaszem” eljárásra fizetett be, amelynek lényege, hogy a szemöldök külső végeit speciális, idővel maguktól felszívódó szálak behúzásával megemelik, megváltoztatva ezzel kissé a szemek a formáját, egzotikusabbá, üdébbé és nyíltabbá téve így a tekintetet. A lány követői már az első képek után kimondták a nyilvánvalót: az influenszer úgy fest, mintha szarvakat kapott volna.

@_jessiecarr I can’t take myself seriously 👽 #foxeye #foxeyethreads #foxeyethreadlift #botched #botchedsurgery ♬ original sound - Slowed Songs

A rókaszem eljárás – mint oly sok másik szépészeti beavatkozás – Oroszországból indult világhódító útjára. Segítségével azt a típusú szemöldököt, szemformát lehet megvalósítani, amivel például Kendall Jenner és Bella Hadid is büszkélkedik. Bár egyikük sem ismerte el, a szakértők szerint igen nagy valószínűség szerint ők is átestek hasonló beavatkozásokon.

Kendall Jenner és Bella Hadid (Getty Images)

Bár erről ritkábban esik szó, az esztétikai beavatkozások és plasztikai műtétek mindegyikének vannak kockázatai – gyakran nem látható előre, hogyan reagál a szervezet a különböző invazív – vagy akár a non-invazív – módszerek során a szervezetbe juttatott anyagokra.

Miután Linda Evangelista nyilvánosság elé állt és elmesélte, hogyan torzult el az arca és a teste a zsírfagyasztó beavatkozások mellékhatásaként, egyre többen szólalnak fel, és mutatják meg saját negatív példájukkal illusztrálva a veszélyeket, kockázatokat, amelyeket nem biztos, hogy megéri vállalni.
Jessie Carr esetében több dolog is félrement: a kezelés során eltaláltak egy véreret, ráadásul a szervezete extrém gyulladással reagált a behúzott szálakra. Mivel ezek a kockázatok nem zárhatók ki, és szerepelnek a páciensek által aláírt beleegyező nyilatkozatban is, Carr csupán a beavatkozást végző intézmény jóindulatának köszönheti, hogy visszatérítették számára a beavatkozás díjának egy részét. Jelenleg Carr olyan kezelésen vesz részt, ami felgyorsíthatja a szálak felszívódását – bár erre nincs garancia –, és erős gyulladáscsökkentő gyógyszereket szed.
Követői értékelték az őszinteségét, és támogatásukról biztosították a kommentekben.

Kiemelt kép: TikTok