A top 100-as lista 56 százaléka nő, de idén először nem szerepel a dobogón a Kardashian-Jenner család egyik tagja sem.

Megjelent a 2021-es Instagram Rich List, vagyis az a rangsor, amelyből kiderül, ki keresi a legtöbb pénzt Instagram-posztonként. A listát 2017 óta minden évben közzéteszi a HopperHQ marketingcég, az ideiből pedig egyértelműen kiolvasható: a sportolás épp olyan kifizetődő, mint a celebeskedés.

A lista élén a legtöbb Instagram-követővel büszkélkedhető Cristiano Ronaldo végzett, a focista ugyanis 1,6 millió dollárt (közel félmilliárd forintot) kér egyetlen szponzorált bejegyzésért. A portugál labdarúgó-válogatott csapatkapitány mellett a birkózóból színésszé – és mintaapává – avanzsált Dwayne „the Rock” Johnson és Ariana Grande énekesnő került fel a dobogóra.

Logikusnak tűnhet, hogy a legtöbb követővel rendelkező Insta-fiók tulajdonosa keres a legtöbbet posztonként, ám ez az első alkalom, hogy Cristiano Ronaldóé lett az elsőség az amúgy amerikai reality sztároktól, zenészektől és filmcsillagoktól hemzsegő listán.

A 36 éves focista éves szinten több mint 40 millió dollárt (közel 12 milliárd forintot) keres a közösségi oldalon, ez több annál, mint amit a Serie A-ban szereplő Juventus játékosaként kap.

A tetemes posztonkénti összeget több márka is hajlandó neki kifizetni, például a Clear hajápolási brand, amelynek a sztársportoló örömmel promotálja a korpásodás elleni samponját.

A top 10-ben Ronaldo mellett csupán egy profi sportolónak jutott hely: Lionel Messi argentin labdarúgó a hetedik helyen végzett a posztonkénti 1,2 millió dolláros (350 millió forintos) gázsijával. Örömteli tendencia, hogy az élmezőnyben egyre több női nevet olvashatunk, hiszen Ariana Grandén túl Kim Kardashian, Beyoncé és Selena Gomez is bekerült a top 10-be.

Mike Bandar, a HopperHQ társalapítója a The Guardiannek elmondta, hogy a szponzorált bejegyzésekért egyre több pénzt kérhetnek a sztárok, az áremelkedés pedig egyértelműen a pandémia hatása: a négy fal közé szorulva mindenki többet pörgette a közösségi oldalakat, így a márkák hirdetési stratégiájában is nagyobb fókuszt kaptak ezek a platformok.

Dwayne Johnson, akit 2020-ban a legjobban fizetett színésznek kiáltottak ki a 87,5 millió dolláros (26 milliárd forintos) összbevételével, fél millió dollárt (148 millió forintot) kér már egy Instagram-posztért, Kim Kardashian pedig 560 ezer dollárra (166 millió forintra) emelte a tarifáját. A Halálos iramban-filmek sztárja például a Teremana Tequilát reklámozza, Beyoncé az Adidas termékeit, míg Kendall Jenner az Alo Yoga jógaruháit.

Az Instagram Rich List élmezőnye:

1. Cristiano Ronaldo – 1,6 millió dollár/poszt
2. Dwayne Johnson – 1,52 millió dollár/poszt
3. Ariana Grande– 1,51 millió dollár/poszt
4. Kylie Jenner – 1,49 millió dollár/poszt
5. Selena Gomez – 1,46 millió dollár/poszt
6. Kim Kardashian – 1,41 millió dollár/poszt
7. Lionel Messi – 1,16 millió dollár/poszt
8. Beyoncé Knowles – 1,14 millió dollár/poszt
9. Justin Bieber – 1,1 millió dollár/poszt
10. Kendall Jenner – 1,05 millió dollár/poszt

(Kiemelt kép: Getty Images)