Ha lakberendezési ötleteket keresel, ezeken az oldalakon biztosan ihletet kapsz.

Ha követsz néhány hírességet, akkor tudod, hogy vagy arra használják a közösségi médiát, hogy magukat, munkáikat promózzák, esetleg fényűző öltözékeiket mutassák be rajta, fényűző otthonaikat viszont ritkán mutatják meg. (Az egykori díva, Elizabeth Taylor otthonát láttad már belülről? Ha nem, akkor kattints erre a cikkünkre, amelyben bemutattuk az intim képeket, amelyeket Catherine Opie fotós a színésznő otthonáról készített.) Persze voltak és vannak is kivételek, főleg, hogy a kijárási korlátozások miatt a hírességek is otthonaik fogságában töltötték az elmúlt év nagy részét. Ha kedveled lakberendezést, akkor van néhány híresség, akiket érdemes követned, hiszen nemcsak saját, rendkívül ízléses otthonaikat mutatják meg rajta, de egyéb inspirációval is szolgálhatnak.

Rosie Huntington-Whiteley

A modell és vőlegénye, Jason Statham malibui háza több mint fantasztikus, az Architectural Digest nevű lakberendezési magazin is bemutatta a fényűző otthont.

A Malibu beachen található ház több holmi óceánparti menedéknél: kifinomult belsőépítészet és dizájn csúcsra járatva. Az egész házban fehér, bézs és barna teakfa uralkodik (kivéve a sötét konyhát), és mivel a páros a múlt század közepi dán bútortervezés rajongója, az egész háznak van egyfajta skandináv bája. Meglepő vagy sem, a skandináv mánia nem is Huntington-Whiteleytől jön, hanem Jason Stathemtől, aki például nagy rajongója Axel Salto dán kerémiaművésznek is.

Persze a modell is az elegáns letisztultság híve, képeiből divattippeket is elleshetnek az arra fogékonyak. A remek outfitek mellett leginkább az ízlésébe vágó bútorokról és lakberendezési bravúrokról szeret posztolni Instagram-profilján. Ha szereted a természetközeli, mégis elegáns minimalizmust, aki Rosie accountjából egész biztosan ihletet meríthetsz saját otthonod alakítgatásához is.

Emily Ratajkowski

A 30 éves modell igazi szexszimbólum, aki a szépségéből él, de ne dőlj be a látszatnak. Irodalomprofesszor anyjától és festő, tanár apjától születése óvta szívta magába a művészetek iránti rajongást, és egy ideje ő maga is műgyűjtő.

És noha Instagramján leginkább hiányos öltözetben, illetve amióta megszülte a gyerekét, kisbabájával látható, a háttérben általában felbukkan valami egészen gyönyörű részlet is a lakásából: egy dizájnbútor vagy különleges lámpa, egy érdekes szőnyeg, egy még érdekesebb belsőépítészeti megoldás vagy éppen néhány remek kortárs festmény.

Maria Sarapova

Az ötszörös Grand Slam-győztes és korábbi világelső teniszező tavaly februárban vonult vissza a versenysporttól sérülései miatt. És ugyan megtartotta orosz állampolgárságát, a kaliforniai Manhattan Beachen (Los Angeles agglomerációja) él elképesztően stílusos óceánparti házában, amelynek igen sok elemét a japán stílus ihlette.

Sarapova nemcsak lakja a házat, hanem a tervezésében is aktívan részt vett, az építészek legnagyobb örömére, hiszen sok ügyféllel szemben a teniszcsillag nem akadékoskodott, hanem brilliáns ötletekkel és elképzeléssel segítette munkájukat. Csakúgy, mint Huntington-Whiteley, ő is szeret művészeti galériákról, gyönyörű tárgyakról, még gyönyörűbb virágcsokrokról és dizájnos épületekről posztolni, így extra inspirációt is gyűjthetünk az oldaláról.

Seth Rogen

Akárcsak Ratajkowski, a komikus, forgatókönyvíró Seth Rogen Instagram-oldalán is érhetnek kellemes dizájnmeglepetések.

Az account nagy részét saját készítésű kerámiáinak és vintage hamutartó kollekciójának szenteli, gyűjteményében még egy régi Louis Vuitton hamutál is megtalálható, ami a poszt tanúsága szerint igencsak ritka darab lehet. De nemcsak a kiegészítőket kedveli, egy 2018-as bejegyzése alapján nagy rajongója Frank Lloyd Wright építész munkásságának is, akinek egyik leghíresebb tervezésében, a Vízesés-házban (Fallingwater) is járt, amiért különösen irigyeljük.

Diane Keaton

A legendás színésznő Instagram-profilját rengetegen követik, köztük fiatalok is, hiszen amellett, hogy játékos ízlését és a kalapok iránti rajongását is megcsodálhatják követői, egy sor vicces mémet is láthatnak az oldalon. Illetve részleteket otthonából, ami arról árulkodik, hogy a monokróm rajongó Keaton nemcsak vicces, de igen jó ízlése is van.

Olyannyira, hogy január végén saját lámpakollekcióval rukkolt elő a Perigold nevű luxubútorokat gyártó céggel és Aidan Gray bútortervezővel közösen. A lámpák nem meglepő módon monokrómok, és a tervező és a színésznő életéből és karrierjéből merítette hozzájuk az inspirációt.

Kiemelt kép: Getty Images