A Nők Lapja Egészség 2021/5. számának hangolója.

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 12 kép

Fókuszban a poszt-Covid-szindróma a májusi Nők Lapja Egészségben

Fókuszban a poszt-Covid-szindróma a májusi Nők Lapja Egészségben

Fotó megosztása:

Van segítség

Nagyon fáradt vagyok, ma biztos korán lefekszem. A gyerek nem akar fürödni, ágyba bújni meg pláne nem. Kicsit hosszabb az altatása. Kicsit feszültebb lesz tőle az ember. Akkor jöhet egy rövidke rész még a tegnapi sorozatból, csak hogy elálmosodjak. Na, még egy pici. Ez túl izgalmas, nem hagyhatom abba most. Neee, mindjárt egy óra. Nem vagyok álmos. Mikor fogok elaludni??? Ismerős?
Még aktuálisabbá vált ez a probléma, amikor sokaknál megszűnt a keretrendszer, hogy a gyerek suliba megy, és a munkahelyre is korán be kell érni, így a legtöbb családban eltolódott a lefekvés ideje, az elalvás pedig igazi kihívást jelent. Mivel mi is sok kérdést kaptunk ezzel kapcsolatban, összeszedtünk mindent, ami segíthet az unalomig ismételt, „nyugodj le az utolsó órákban” tanácson kívül. Az alvástréner például visszaállíthatja a régi rendet, segítségével újra nyugodtabb lehet a pihenés. Persze sok más tekintetben is hatással van az elmúlt év az egészségügyi és mentális helyzetünkre. Hallottak például a pandémiás hajhullásról? Érdemes erről is tájékozódni. Szakértővel jártuk körbe a poszt-Covid-szindróma tüneteit, hogy mire figyeljünk és hova forduljunk, ha úgy érezzük, valami nincs rendben a gyógyulás után. Jó hír, hogy itt a meleg idő, egyre többet vagyunk a szabadban, többet mozgunk, a gyerek is járhat suliba… Élvezzék a tavaszt, kiránduljanak sokat!

Akovács Éva, főszerkesztő

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a nyomtatott verzióra.
A Nők Lapja Egészség 2021/5. számát május 5-től keressétek az újságosoknál!