„A negatív történéseket igyekszem úgy megélni, hogy a legrövidebb idő alatt véget érjenek, míg a pozitív eseményeket próbálom addig elnyújtani, amíg csak lehet.” Címlapinterjúja Pataki Zitával a Nők Lapja Egészség 2021/4. számából.

Családállításról, Vietnámról, Einsteinről, az élet értelméről és arról beszélgettünk a műsorvezetővel, hogy végig kell mennünk az önismeret útján ahhoz, hogy megtaláljon minket a boldogság.

– Nemrég elkaptad a koronavírust, könnyen átvészelted?
– Szerencsére igen, csak a köhögés húzódott el. Leginkább a sok vitamin, a sós vizes gargalizálás és a kamillás inhalálás segített.

Mindig a szelíd gyógymódokhoz fordulsz?
– Általában igen. Szerintem megfázás ellen például nagyon hatékony a hagymaleves vagy a gyömbéres tea. Persze nem mindig lehet, de a mesterségesen előállított gyógyszereket próbálom elkerülni. Pirulák helyett a megérzéseimben bízom. Nemrég beszéltem egy külföldön élő barátommal, aki jót nevetett, amikor elmeséltem neki, hogy megint megmentettem a saját életemet. Egy ismerősöm átküldte, hogy Covid esetén mi az orvosi protokoll, és megakadt a szemem a vérhígítás szón. Nekem Leiden-mutációm van, vagyis sűrűbb a vérem az átlagnál, ami a lombikeljárások előtti vizsgálatok során derült ki. Felhívtam a hematológus orvosomat, aki azonnal vérhígító injekciót írt fel. Ha nem veszem komolyan, trombózisom vagy embóliám lehetett volna, amitől rengetegen halnak meg.

Milyen helyzetben mentetted még meg a saját életedet?
– Egyik ősszel megint elkezdtem futni, de két és fél kilométer után görcsölt a vádlim, ezért bementem a kórházba. Akkor nem találtak elváltozást, de megmutatták a Homan-fogást, amit trombózis esetén kell alkalmazni. Egy év múlva kiderült, hogy hisztaminérzékenységem van, amikor a hisztamin „megeszi” a magnéziumot. Amióta ezt pótlom, nem görcsöl a lábam. Arra is figyelek, mit kíván a szervezetem. A Covid után rengeteg hagymát és fokhagymát ettem, hogy a vérem megtisztuljon a vírustól. A harmincas éveimben rájöttem, hogy a gyógyítás nem azt jelenti, hogy az orvos kézen fog és átsegít az egészségügyi problémákon. Ő csak egy adott pillanatban segít, de a gyógyulási folyamatért már én vagyok a felelős, hiszen én érzem, mit üzen a testem.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Miben segített Zitának a családállítás?
Mi segíti őt az életigenlésben?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .