Modern technológia és gyógyító újdonságok az áprilisi Nők Lapja Egészségben

Ízelítő a Nők Lapja Egészség 2021/4. számából.

A Nők Lapja Egészség áprilisi számában a jövő orvoslásán a hangsúly: vajon milyen gyógyító újdonságokra számíthatunk? Szakértőink segítségével arra is fényt derítünk, hogy milyen egészségügyi következményei lehetnek a rosszul választott melltartónak, valamint sok más érdekesség mellett összegyűjtöttük a világ legmeglepőbb gyógykezeléseit is. Tartsatok velünk, kellemes időtöltést és jó egészséget kívánunk!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 12 kép

Modern technológia és gyógyító újdonságok az áprilisi Nők Lapja Egészségben

Modern technológia és gyógyító újdonságok az áprilisi Nők Lapja Egészségben

Fotó megosztása:

Bizakodva

Kerek fejű, kimondottan aranyos robot fogadott a reptéren (oh, amikor még utaztunk), udvariasan köszönt, megkérdezte, miben segíthet, és amikor kissé megilletődötten elmondtam, félrebillentett fejjel eligazított. Akkor még csak jó marketingfogásnak gondoltam, ma már tudom, hogy Pepper, a robot nagyon meggyorsítja munkaadói, akár az orvosok munkáját is. Egy magyar rendelőben például már kipróbálták, érkezéskor kérdéseket tett fel, és pár percen belül kiszűrte, hogy ki az, aki valószínűleg fertőzött. Azt gondoljuk, hogy még nagyon messze van, amikor hightech eszközök közt, okoságyon fekve gyógyítanak minket, de én bizakodó vagyok. Az egészségügyben világszerte egyre több országban használnak mesterséges intelligenciát – kell is, hiszen nagyon sok helyen van szakemberhiány. Egész egyszerű, koordinációs feladatoktól a tesztelésen át a gyógyításig, mindenhol találkozunk már szuper eszközökkel. Virtuális szemüvegek, melyek segítségével a beteg egy kis időre „hazalátogathat”, fóbiák gyógyítására használható 3D-s valóság, cukorszintmérő kontaktlencsék… Reménykeltő eredmények, hiszen ha az orvosok munkáját könnyítik, akkor több idő jut arra, hogy a doktorok a beteggel foglalkozzanak, kérdezzenek és válaszoljanak, beszélgessenek, szavakkal is gyógyítsanak. Persze, most annak is örülünk, ha szabad ágy van egy osztályon, és nem, még nem vagyunk elkényeztetve ezekkel az újdonságokkal. De éppen ezért sokkal nagyobb a fókusz az egészségügyön, mindenhol jobban figyelnek rá, ez a téma most a legfontosabb az egész világon. Addig pedig nálunk marad az elővigyázatosság, a távolságtartás, mozgás a friss levegőn és az egészséges étkezés. Vigyázzunk magunkra!

Akovács Éva, főszerkesztő

Ha a cikkek felkeltették az érdeklődéseteket, akkor ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a nyomtatott verzióra. A Nők Lapja Egészség 2021/4. számát április 7-től keressétek az újságosoknál!