A (nem)fogyás lelki háttere. A Nők Lapja 2020/39. számának cikke.

A fogyáshoz, életmódváltáshoz felnőtt döntés kell. Csendes, türelmes, átgondolt, megfontolt elhatározás. Amelynek nem az az indoka, hogy „nem férek bele a fürdőruhámba”, „a férjem nem kíván” vagy „a szüleim aggódnak értem”.

A felnőtt döntéssel nem fér össze a bűntudat, az önostorozás, az önsajnálat, ahogy a legújabb diétaőrület sem. Az első kérdés, amit mindenkinek – aki pluszkilókat cipel – érdemes feltennie, az, hogy milyen előnye származik a túlsúlyából. A legtöbben erre azonnal rávágnák: semmi! Pedig ez soha nincs így. Legyünk őszinték: könnyebb elmajszolni egy tábla csokit, mint konfliktusokat felvállalni. Egyszerűbb elmerülni néhány szelet ropogós szélű, friss kenyér adta megnyugvásban, mint módszeresen, nap mint nap tenni azért, hogy a stressz-szintünk alacsonyabb legyen, hogy kipihentebbek legyük egy hozzánk illő sport, relaxációs módszer vagy hobbi által…

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan készülhetünk fel lelkileg az életmódváltásra? És legfőképp: miért elengedhetetlen mindez ahhoz, hogy lefogyjunk?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .