Sok magas nő együtt, és nem modellek vagy kosárcsapat, mi az?

Milyen az élet magas nőként Magyarországon? És egyáltalán, ki számít magasnak? A nőklapja.hu fele magas nőkből áll, úgyhogy a magas emberek napja alkalmából megírtuk, mit gondolunk erről.

Nem sokkal azelőtt, hogy személyesen is találkozott volna először a nőklapja.hu újonnan alakult csapata, éppen telefonon beszéltünk Anitával, a főszerkesztővel, amikor nevetve mondta, képzeljem, a szerkesztőség zöme magas nőkből fog állni.
A dolognak valóban volt hírértéke, mert nem szoktam hozzá ahhoz, hogy velem kábé azonos termetű nőkkel legyek körülvéve. 14 éves koromra elértem a 186 centimet, és ez olyanokat jelentett, hogy általában kontraposztban állok, ha beszélgetek nagyjából bárkivel, mert így vagy öt centivel csökken a kettőnk közti különbség. De jelentette a csoportos fotózások és az osztálytermek hátsó sorát, a kiborítóan reménytelen nadrág- és cipővásárlást, vagy azt az alig palástolt, berzenkedő izgalmat, amivel mások (=felnőttek) azt tárgyalták ki, vajon hogy találok majd így párt, és te jó ég, milyen magasak lesznek a gyerekeink?! Én meg ott álltam lakli tinédzserként, és nem, nem akartam a holland fiúk magasságával foglalkozni, sem kosarazni, sem modellkedni, csak elbújni a könyveimmel és végre egyszer nem plátóian szerelmesnek lenni.
Persze a magasságot sokan sokféleképpen élik meg, a kamaszkorból kinőve pedig egyre több hasonló termetű nővel találkozom. Végül úgy alakult, hogy most a szerkesztőségben is én vezetem a tornasort. Viszont a 11 fős csapatból hatan magas nők vagyunk, ami tényleg üdítő arány, úgyhogy a magas emberek napja alkalmából páran leírtuk, számunkra mit jelent így élni. De mielőtt rátérnénk a saját tapasztalatainkra, lássuk, mit jelent mindez Magyarországon és a világon számokban?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Ki volt a valaha élt legmagasabb nő, és mi történt vele?
Miért leszünk egyre magasabbak?
Milyen az élet magas nőként Magyarországon?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .