Újdonságok és örök klasszikusok: 6 színházi előadás, amit kár lenne kihagyni idén ősszel

Ha ősz, akkor irány a színház! Érdemes ellátogatni a kezdődő szezon előadásaira, melyek között izgalmas premiereket, de igazi klasszikusokat is találhattok, ráadásul mindezekre nagyszerű kedvezményekkel válthattok jegyet. Máris mutatjuk a részleteket!

Bernd Róza

Gerhart Hauptmann Bernd Róza című drámája Tarnóczi Jakab rendezésében kerül a Thália Színházba a hónap végén. Róza (Mentes Júlia) egy fiatal és gyönyörű nő, aki élhetné egyszerű, hétköznapi életét, férjjel és családdal, sőt eljátszhatná azt is, hogy boldog. De ő ennél viharosabb lélek, őszinte és öntudatos, akinek vágyai és elképzelései vannak, és aki úgy érzi, joga van a saját életéhez. Szabadságról álmodozik, ezért szembeszáll mindenkivel és lázad azok ellen, akik ettől meg akarják fosztani. Vajon képes lesz mindent feláldozni mindezért?

Még több információt találtok a darabról a Thália Színház weboldalán.

Helyszín: Thália Színház, 1065 Budapest, Nagymező u. 22-24.

Bemutató: szeptember 28.

Trainspotting

Irvine Welsh azonos című regénye és Harry Gibson színpadi forgatókönyve nyomán Horváth Csaba rendezőnek köszönhetően kerül a Thália Színházba a kultikus Trainspotting alkotást. A történet főszereplői (Szabó Győző, Szabó Erika, Bán Bálint, Mózes András) egy ideális világban barátok lehetnének, de mivel drogproblémákkal küzdenek, nem törődnek sem egymással, sem mással, csak magukkal. Azt szeretnék érezni, hogy hallhatatlanok, ezért használják a szert. A darab középpontjában Mark Renton áll, aki egy nap idegen helyen ébred, és amellett, hogy fogalma sincs arról, hol van éppen, azzal sincs tisztában, miért kellene az életet választania a függőség helyett.

További információkat találhattok a darabról a Thália Színház weboldalán.

Helyszín: Thália Színház, 1065 Budapest, Nagymező u. 22-24.

Bemutató: október 11.

A király beszéde – Barátság angol módra

David Seidler alkotása a József Attila Színház színpadán lesz látható idén ősszel, méghozzá Hargitai Iván rendezésében. A darab középpontjában két férfi áll: Lionel Logue, az ausztrál beszédtanár (Mucsi Zoltán), aki remekel szakmájában és nem ismeri a kudarc fogalmát, valamint Bertie, York hercege (Fila Balázs), aki szerény, csendes, egy kicsit beszédhibás, ráadásul ő a brit trón várományosa. Nehéz feladat előtt áll, hiszen nemcsak a feladathoz kell felnőnie, de kiváló szónok apja helyébe is kell majd lépnie. Képes lesz megbirkózni mindezzel? Az előadásból kiderül…

Még több információt találhattok a darabról a József Attila Színház oldalán.

Helyszín: József Attila Színház, 1134 Budapest, Váci út 63.

Bemutató: október 5.

A gyertyák csonkig égnek – Színjáték két részben

Márai Sándor 1942-es feledhetetlen klasszikusát Csiszár Imre rendezésében, valamint Lux Ádám és Nemcsák Károly előadásában nézhetitek meg a József Attila Színházban. A két régi barát több évtized után találkozik újra, nem is meglepő, hogy átbeszélgetik az éjszakát, melyen a múlt kerül a középpontba. Az egyikből vádló, a másikból vádlott lesz pár óra leforgása alatt. A történet nemcsak a barátság, de a hűség, az árulás és az erkölcsi értékek megrendülésére is rávilágít.

Bővebb információkat a József Attila Színház weblapján találtok.

Helyszín: József Attila Színház, 1134 Budapest, Váci út 63.

Legközelebbi előadások: október 15. és 31.

A funtineli boszorkány

Wass Albert közkedvelt háromkötetes regényét Kerényi Imre rendező álmodta az Újszínház színpadára. Nuca, a szépséges, ugyanakkor veszedelmes havasi tündér-boszorkány lírai története egy gazdag, mozgalmas, látomásos és látványos formában kel életre. Léleknemesítő élmények és egy borzongatóan meseszerű történet vár rátok, méghozzá olyan színészek előadásában, mint Pikali Gerda, Timkó Eszter, Koncz Gábor vagy éppen Jánosi Dávid.

A darabról még többet tudhattok meg az Újszínház oldalán.

Helyszín: Újszínház, 1061 Budapest, Paulay Ede u. 35.

Legközelebbi előadások: szeptember 28. és 29., október 20., november 15. és 23.

A Nagy Ho-ho-ho horgász télen-nyáron

Legyen szó kicsikről vagy nagyokról, a kedves horgászt mindannyian ismerjük és szeretjük, a sorozat jól ismert dala pedig szinte azonnal megszólal a fejünkben. A Nagy Horgász (Incze József) és társa, a kekec Főkukac (Papp Csaba) fordulatos történetei ezúttal színpadi feldolgozásban elevenednek meg előttünk. Csukás István közkedvelt szerzeményét Kökényessy Ági rendezésében láthatjátok, ráadásul a darabban hallhatjátok majd a kultikus rajzfilm főcímdalát is.

Az előadásról további részleteket találtok az Újszínház honlapján.

Helyszín: Újszínház, 1061 Budapest, Paulay Ede u. 35.

Legközelebbi időpontok: október 20., november 7., 15. és 23.

Ha kedvet kaptatok a fenti darabok valamelyikéhez, esetleg a szóban forgó színházak további előadásai érdekelnek, akkor van egy jó hírünk! A Nők Lapja 2019/37-es lapszámának 25 oldalas kuponmellékletében ezúttal a kultúra és a szabadidő is helyet kapott, így 10,15, de akár 20% kedvezménnyel is vásárolhattok színházjegyeket. Az akció szeptember 13. és 15. között él.

Kattintsatok a képre a részletekért! 

 

Összeállította: L. J.

Fotók: thalia.hu, facebook.com/jozsefattilaszinhaz, ujszinhaz.hu