A filmipar alkotói az év első hónapjában sem hagynak izgalmas és fordulatos sztorik nélkül. Nézzétek meg, milyen filmekre érdemes jegyet váltani januárban!

Egy kutya hazatér

Indítsátok az évet egy szívet melengető, aranyos mozival, amelyben a játékos és makacs négylábút, Bellát ismerhetitek meg. Az Egy kutya négy élete című könyv történetét feldolgozó film a kutya és ember mindennél erősebb barátságát ünnepli. A főszereplő kiskutya több mint 600 kilométert tesz meg azért, hogy rátaláljon gazdijára, Lucasra.

Bemutató: január 10.

Madeline a mélyben

Helena Howard játssza a főszerepet a különleges filmben, ami a 2018-as Sundance Fesztiválon debütált. A különc alkotás azonnal lenyűgözte a kritikusokat. A történet középpontjában a New Jersey-i tinédzser, Madeline áll, aki lelkes tagja a helyi színházi társulatnak. A karizmatikus vezető, Evangeline rögtön felfigyel a tehetséges fiatalra, és arra ösztönzi őt, hogy szője bele problémás múltját és gazdag belső világát az alkotói folyamatba. A film második felében a valóság és a performansz közti határvonal kezd elmosódni, ezzel a néző szeme elé elképesztő fordulatok tárulnak…

Bemutató: január 10.

Üveg

Ha szeretitek a szuperhősökről szóló mozikat, akkor nem is kérdés, hogy jegyet kell váltanotok M. Night Shyamalan legújabb izgalmas alkotására. A vadonatúj thrillerben David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Fenevad nyomába ered. A háttérben közben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja is kibontakozik, aki olyan titkokat őriz, ami mindkét férfi számára kulcsfontosságú lehet.

Bemutató: január 17.

Instant család

Semmire sincs nagyobb szükségünk januárban, mint egy elképesztően vicces vígjátékra. Az előzetest elnézve számíthattok arra, hogy a mozi alatt végig a hasatokat fogjátok fogni a nevetéstől! Nem is tudtuk, hogy Mark Wahlberg ennyire vicces is tud lenni! Ki az, aki el fog látogatni a premierre?

Bemutató: január 24.

Csodálatos fiú

Felix Van Groeningen, az Oscar-jelölt Alabama és Monroe rendezőjének első angol nyelvű filmje az eddigiektől eltérő módon mutatja be a drogfüggőséget, ugyanis a filmben a hozzátartozók nézőpontját is fókuszba helyezi. David Sheff (az Oscar-jelölt Steve Carell) újságíróként tevékenykedik és egyszerű életet él második feleségével és két gyermekükkel. A nyugodt mindennapokat a családfő legnagyobb fia, az előző házasságból született Nic borítja fel (az Oscar-jelölt Timothée Chalamet), aki egyre súlyosbodó drogfüggőséggel küzd. A kérdés csak az, hogy meddig terjed egy ilyen probléma esetén a szülő felelőssége?

Bemutató: január 31.

Két királynő

Ha ti is odáig vagytok a történelmi mozikért, akkor ott a helyetek a legújabb kosztümös film, a Két királynő bemutatóján! A történet a karizmatikus Stuart Mária viharos életének krónikája. Mária 16 évesen lett francia királyné, majd 18 évesen megözvegyült. Ahelyett, hogy újból férjhez menne, inkább visszatér Skóciába, hogy visszakapja jogos trónját, amit időközben elfoglalt I. Erzsébet. És ezzel kezdetét veszi veszélyes játszmájuk. Mária elhatározza, hogy nem lesz bábfigura, és vissza akarja szerezni az angol trónt, de Erzsébet is foggal-körömmel küzd a hatalomért. A két főszereplőt alakító színész: Margot Robbie és Saoirse Ronan.

Bemutató: január 31.

Vihar előtt

Az egyes pillanatokban követhetetlennek tűnő, fordulatos dráma az Oscar-jelölt író-rendező Steven Knight és az Oscar-díjas producer Greg Shapiro filmje. Főszereplőkként az Oscar-díjas Matthew McConaughey és Anne Hathaway tűnik fel. Baker Dill (Matthew McConaughey) egy rejtélyes halászhajó-kapitány, aki egy kis karib-tengeri szigeten éli életét, ám egy nap utoléri sötét múltja. A sporthorgászatból élő férfit meglátogatja ex-felesége, Karen (Anne Hathaway), aki arra kéri, hogy jelenlegi, erőszakoskodó férjét vigye el horgászni, itassa le, és lökje a tengerbe, hogy a cápák martaléka legyen, cserébe a nő fizet tíz millió dollárt. Dill komolyan elgondolkodik a dolgon, de a történet mégsem ennyire egyszerű… Ha kíváncsiak vagytok a folytatásra, akkor irány a mozi!

Bemutató: január 31.

+3 film, amiről nem érdemes lemaradni ebben a hónapban:

Maggie Gyllenhaal bravúrósnak ígérkező alakítását mindenképpen a figyelmetekbe ajánljuk: A tanítónő című drámában egy olyan pedagógust alakít, aki felfedezi egy diákja rejtett tehetségét, és mindenáron ki akarja bontakoztatni a kisgyereket. Az előzetes nagyon beszédes, mélyen elgondolkodtat az akarat, a vágy és a rögeszme fogalmairól.

Nem érdemes kihagyni Nicole Kidman új moziját sem, amiért sokak szerint Oscart érdemelne a színésznő. A Pusztító egy bűnügyi thriller, Nicole egy nyomozót alakít benne, és élete legnagyobb fogására készül.

Újra egy filmben láthatjuk Javier Bardemet és Penélope Cruzt, amit azért is nagyon várunk, mert a Vicky Cristina Barcelona óta tudjuk, milyen jól játszanak együtt (talán nem véletlenül házasok a való életben).  Ezúttal a Mindenki tudja című francia-olasz-spanyol thrillerben térnek vissza, ami egy nagyon furcsa családi mozi. Mi pont ezért vérjuk annyira.

 

Összeállította: D. E., S. R.

Nyitókép: IMDb