A legtöbben figyelemmel kísérjük az életüket, és legszívesebben bekukucskálnánk a Buckingham-palotába, hogy megnézzük, milyen náluk egy hétköznap, a múltjukról viszont meglehet, vajmi keveset tudunk. Akad azonban jó néhány izgalmas olvasmány, ha a királyi családról akarunk információt szerezni. Legutóbb például a gyönyörű Meghan Markle életéről jelent meg egy új kötet.

Andrew Morton: Meghan – Hollywoodból a Buckingham-palotába

Meghan Markle

Gabo Könyvkiadó, 2018, 3990 Ft

Mielőtt május 19-én Meghan igent mondott volna Harrynek, publikálták az életrajzát, amit nem más írt, mint Andrew Morton, az angol királyi család tagjainak életrajzírója. A könyvből megtudhatjuk, hogy milyen volt a hercegné kislányként, bepillantást nyerhetünk a 2013-ban válással végződő első házasságába, megismerhetjük a hollywoodi érvényesülésért folytatott küzdelmeit, és képzeletben elrepülhetünk ahhoz a pillanathoz, amikor először pillantotta meg Harryt. A családtagok, a közeli barátok beszámolóival és még sehol sem publikált fényképek bemutatásával az életrajz írója segít nekünk megismerni az igazi Meghant. Kifejti a véleményét arról is, hogy eddig milyen hatással volt a leendő hercegnő a Windsor-ház merev hagyományaira, és mit tartogathat még a jövő…

Andrew Morton: Diana igaz története – saját szavaival

andrew-morton-diana-igaz-tortenete-sajat-szavaival-a-hercegno-halalanak-20-evfordulojaraGabo Könyvkiadó, 2017, 3990 Ft

1992-ben jelent meg a Diana igaz története, amelyből kiderült, hogy az angol író, Diana halála előtt együttműködött vele és titokban magnófelvételeket készítettek a hercegné életéről, aki ezzel bepillantást engedett a kétségbeeséssel és fájdalommal teli hétköznapjaiba. Soha addig nem beszélt még senki a királyi családból ilyen nyíltan a boldogtalan házasságáról, a kapcsolatáról a királynővel és a család többi tagjával, reményeiről, félelmeiről és álmairól, mint Diana. A magnófelvételek érthetetlen részeit a modern technikai vívmányok segítségével 2017-ben rekonstruálták, így az új kiadásban már a királyi házban töltött életének megdöbbentő mindennapjaiba is betekintést kap az olvasó.

Marcia Moody: Vilmos felesége, Katalin hercegné

Vilmos felesége, Katalin hercegné

Gabo Könyvkiadó, 2018, 2990 Ft

Stílusikon, példamutató édesanya és egy végletekig kedves nő. De ki valójában Katalin hercegné? Egy olyan nő áll férje, Vilmos herceg oldalán, aki egy nemzet szívét hódította meg, és aki elhozta az Egyesült Királyság uralkodócsaládjának új hajnalát. A Kate Middleton életét feldolgozó könyvben olvashatunk a gyerekkoráról, családjáról, a St. Andrews Egyetemen töltött éveiről, Vilmos herceggel való találkozásáról, kapcsolatuk kezdetéről, az esküvőről, új hivatalos szerepéről, stílusáról és arról is, milyen volt a terhessége Lajos herceggel.

Christopher Andersen: Diana kis hercegei – Vilmos, Harry és imádott édesanyjuk

christopher-andersen-diana-kis-hercegei

Gabo Könyvkiadó, 2005, 2190 Ft

Édesanyjuk halála után négy évvel a kis Vilmos és öccse, Harry herceg a Föld két legtöbbet fotózott fiatalembere volt, rengeteg írás jelent meg az életükről. Emberek ezrei követik azóta is életük nagy pillanatait – élőben néztük végig, amint összekötik életüket szerelmükkel, és kíváncsian vártuk Vilmos gyermekeinek születését is. A 13 évvel ezelőtt megjelent könyv segít még jobban megismerni a ma már felnőtt hercegeket, sőt, az író azt is kifejti, hogy édesanyjuk hogyan maradt örökre jelen a két fiú életében. Új részleteket tudunk meg az édesanya elvesztése utáni órákról és napokról, arról, miként voltak képesek megbirkózni a tragédiával, és arról is, kit hibáztat Vilmos a Diana halálát okozó balesetért.

Katie Nicholl: Vilmos és Harry, a jövő hercegei

vilmos-es-harry

Gabo Könyvkiadó és Kereskedelmi Kft., 2012, 2490 Ft

Ha szívesen folytatnánk a Vilmos és Harry életéről szóló történetek olvasását, akkor mindenképpen érdemes belelapozni Katie Nicholl könyvébe is, amelyben nyomon követhetjük, hogy hogyan építi Diana két felcseperedett nagy fia saját életét és pályafutását. Többet megtudhatunk a hercegi tanulóéveikről, és az oldalakon keresztül betekintést nyerhetünk Vilmos herceg esküvőjének részleteibe is.

Összeállította: D. E.

Fotók: a kiadó oldalairól, Pinterest