Kapcsolj ki! Múzeumok éjszakáján, fesztiválon vagy egy izgalmas dizájn pikniken

Bővelkedünk a különféle nyári programokban, ezért ismét ajánlóval jelentkezünk. Bár szinte minden rendezvény a szabadban várja az érdeklődőket, azért akad érdekes esemény azoknak is, akik fedett környezetben szeretnek kikapcsolódni. Nekik ajánljuk például a Múzeumok Éjszakájának kiállításait foci vb mellé vagy helyett.

Idén is Múzeumok Éjszakája!

Az idei Múzeumok Éjszakája központi helyszíne Pécs lesz, fő témája pedig a családok és a kultúra kapcsolata . Ezen a napon az összes résztvevő múzeum meghosszabbított nyitva tartással és különleges programokkal várja az érdeklődőket. A művészetek és a kultúra szerelmeseinek kihagyhatatlan program. Bővebb információt és a múzeumok listáját a Múzeumok Éjszakája oldalán találjátok.

Időpont: június 23.

Helyszín: országszerte

Víz, Zene, Virág Fesztivál? Igen!

Hűen a hagyományokhoz, minden évben június utolsó hétvégéjén rendezik meg Tatán a Víz, Zene, Virág Fesztivált. 25. alkalommal, összesen 14 helyszínen, közel 140 programmal várják az érdeklődőket a szervezők, középpontban a családi kikapcsolódás témakörével. Szinte minden generáció megtalálhatja majd a csodás fesztiválkörnyezetben a neki tetsző programokat: lesznek például virágbemutatók, evezős lehetőségek és koncertek is. Bővebb információt a fesztivál weboldalán találtok.

Időpont: június 21-24.

Helyszín: Tata, több helyszínen

Udvari zene és barokk vártörténeti séta a Régi Zenei Napokon

A Régi Zenei Napok idén 34. alkalommal várja Vác városában a komolyzenei művek iránt érdeklődő nagyközönséget. A szervezők célja, hogy a hallgatóságnak minél hitelesebb és eredetibb formában adják át a komolyzenei műveket, pontosan úgy, ahogy az az adott zeneszerző korában szólalhatott meg. A „régizene” ikonikus alakjai mellett a zenetörténethez illeszkedő családi programokkal is készülnek a szervezők. A zenei napok keretén belül pedig a főváros számos helyszínén (a Budai Várban vagy a Magyar Nemzeti Galériában) is várják az érdeklődőket mini koncerttel, barokk kiállítással és egy különleges várostörténeti sétával. Bővebb információ a programról a rendezvény oldalán!

Időpont: június 30-július 7.

Helyszín: Vác és Budapest

Shakespeare Fesztivál a dráma szerelmeseinek

A 14. Shakespeare Fesztiválon egy csodás helyen, a gyulai várszínházban nézhetjük meg az idén „Hamlet és Társai” tematikára épülő színházi előadássorozat darabjait. A workshopok, zenei konferenciák és a hazai előadók mellett számos nemzetközi társulat is bemutatja majd a legismertebb shakespeari művet, a Hamletet. Aki kíváncsi ez eredeti történetre, de megnézne egy izgalmas és újragondolt átiratot is, annak Gyulán a helye júliusban! Részletek a fesztivál weboldalán találhatók.

Időpont: július 8-15.

Helyszín: Gyula, Várszínház

Hey, June! – Nyárköszöntés a Müpában

A nyári fesztiválok a fővárosi Müpát sem kerülik el, ahol immár 8 éve a hazai könnyűzene képviselői indítják el hivatalosan a szezont. A koncertek nemcsak különleges, de egyszeri és felejthetetlen élményt is ígérnek az érdeklődőknek. A fellépők között ott lesz a magyar származású és lenyűgöző látványvilággal készülő Antonia Vai, a Konyha nevű formáció, akik fúvósokkal és zenészbarátokkal közös koncerttel készülnek, és a Kéknyúl is – ők egy valódi bűnügyi helyszínné varázsolják majd a hangversenytermet. További fellépők és még több információ a Müpa oldalán található.

Időpont: június 18-23.

Helyszín: Budapest, Müpa

Itt az első Óbudai Dizájn Piknik!

Tervezői piac indul Óbudán az Esernyős intézmény belső udvarán, ahol egyedi kézműves termékekkel és dizájn kiegészítőkkel találkozhatunk. A közösségi tér kellemesen árnyékolt, fás belső udvarában ad helyet a kiállítóknak, bővítve ezzel a Budapesten is egyre népszerűbb dizájn piac kínálatot. A nézelődést és válogatást kellemes zene kíséri majd, a kézműves termékek szerelmesei pedig betonékszerek, fából készült kiegészítők, izgalmas dísztárgyak és egyéb különleges holmik közül válogathatnak majd. Facebook-esemény itt!

Időpont: június 17.

Helyszín: Budapest, Óbuda, Fő tér

 

Összeállította: L. J.

Képek: a rendezvények oldalairól