5 hazai sziklás kirándulóhely nem csak a hegyek szerelmeseinek

A legjobb időpont a kirándulásra a tavasz és a kora nyár. Az idő még kellemes, a természet pedig csodásan zöldellő látvánnyal kényeztet minket. Annak, aki szereti a különleges úti célokat és nem retten el az olykor sziklás tereptől sem, ez a válogatás biztosan meghozza majd a kedvét a kimozduláshoz, akár már ezen a hétvégén!

A Tündér-szikla (Budai-hegység)

A Tündér-szikla a Budai-hegység egy különleges sziklaalakzata, közel a libegő zugligeti végállomásához. 1977-ben védetté nyilvánították a területet növény- és állatvilága miatt, ma a Budai Tájvédelmi Körzet védelme alatt áll. A turistaútvonallal könnyen megközelíthető hely egy igazi csendes pihenőhely, ahonnan meseszép kilátás nyílik a fővárosra.

#tündérszikla #budapest

Bettina Rechel (@bettinarechel) által megosztott bejegyzés,

Oszoly-csúcs (Csobánka)

A Pilisben található, Csobánkai-medence fölött magasló szikla közkedvelt úti célja a kirándulóknak, természetre vágyóknak, és gyakorlott, de akár kezdő hegymászóknak is. A 328 méteres Oszoly-csúcs és a tanösvények nemcsak egy festői szépségű környezet élményét nyújtják, de az igazi feltöltődést is garantálják a kirándulók számára.

Csobánka Oszoly szikla #csobanka #csobánka #oszolyszikla #oszolycsúcs #szikla

Péter Ankner (@apeti72) által megosztott bejegyzés,

Oroszlán-szikla (Kecske-hegy, Buda)

Az ülő oroszlánra emlékeztető szikla a Kecske-hegy alatt, a sokak által közkedvelt Országos Kéktúra útvonalán található. A Glück Frigyesről elnevezett úton álló dolomittömb egy majdnem kétméteres magasságú kőtömb volt egykor, amit alakja miatt formáztak oroszlánná. A szikla érdekessége, hogy a fejét egyszerűen „lerobbantották” a második világháború idején, hogy az orosz járművek jobban elférjenek az ösvényen.

#oroszlánszikla #harmashatarhegy #weekendfun #forestinbudapest

Fruzsina Kozma (@frussska) által megosztott bejegyzés,

Szent György-hegy (Balaton-felvidék)

A Szent György-hegy egy jellegzetes tanúhegy a Balaton-felvidéken, amelynek oldalán óriási bazaltoszlopok állnak. Nevét az egykori kápolnáról kapta, történetét Szent György és a sárkány legendájával is összekötik. A hegy alapkőzete az egykori Pannon-tenger üledékéből származik, úgy, mint a környékbeli tanúhegyek, a Tóti-hegy, a Csobánc vagy Badacsony, amelyekre gyönyörű a kilátás a hegytetőről.

Sólyom-bérc (Zempléni-hegység)

A belső Zemplénre néző szikla csodaszép kilátást nyújt a természet valódi kincseire, a zöldellő hegyekre. Az biztos, hogy ha itt szippantunk bele a levegőbe, akkor frissességgel és egészséggel telik meg a testünk és lelkünk. Az Országos Kéktúra útvonal mentén található 564 méter magas hegy kiváló kirándulóhely kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

#zsizsik #travelling #solyomberc #zemplen

Zsizsik / Kelemen-Hajnal Judit (@zsyzsyk) által megosztott bejegyzés,

 

Szöveg: L. J.

Nyitókép: Pinterest

(turistamagazin.hu)