„Könyves film”, szórakoztató francia vígjáték és a gyerekek legnagyobb örömére színes animáció is tarkítja az áprilisi moziműsort. Ha akarnánk, sem tudnánk rangsorolni, az összeállításunkban felsorolt filmek mindegyikére érdemes lesz jegyet váltani.

Genezis

Bogdán Árpád filmje a bibliai eredettörténetet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül eleveníti meg. A mozi cselekményében megismerhetünk egy roma kisfiút, aki egy brutális támadásban elveszíti családját. A munkájába temetkező ügyvédnő, felettese nyomására elvállalja a rasszista gyilkosságsorozat egyik vádlottjának védelmét, így találkozik a tanúként kihallgatott gyermekkel is. Egyikük sem sejti, hogy ez a találkozás örökre megváltoztatja mindkettejük életét. A Genezis hiánypótló alkotásnak ígérkezik, már csak ezért sem érdemes kihagyni.

Bemutató: április 12.

Időcsavar

Egy „könyves film” is jut erre a hónapra. Ha kedvelitek az adaptációkat, az amerikai írónő, Madeleine L’Engle 1962-es ifjúsági regénye alapján készült fantasyt írjátok fel a megnézendő filmek listájára! A történet egy fiatal lányról, Meg Murryről szól, akire öccsével és újdonsült barátjukkal, Charles Wallace-szal együtt hatalmas feladat vár. Meg kell találniuk édesapjukat, és ha ez még nem lenne elég, a bolygó megmentésének terhe is az ő vállukat nyomja. A filmben olyan hírességek tűnnek fel, mint Chris Pine, Reese Witherspoon, Zach Galifianakis vagy Oprah Winfrey.

Bemutató: április 12.

Senki sem tökéletes

Ha szeretnétek két órára mindent magatok mögött hagyni, és „világgá mennétek”, akkor jó választás lehet ez a humoros történet. A főhősnek, Gérardnak elege van a megszokott sivár életéből, ezért egy szép napon úgy dönt, hogy elköltözik. Egészen a festői Gâtinais tartomány déli részéig menekül, ahol megvesz egy autószerelő-műhelyt. Azzal azonban nem számol, hogy a közelben lévő hotel tulajdonosa el fogja kápráztatni szeszélyes jellemével és szépségével. A francia romantikus vígjáték főszerepeiben Catherine Deneuve-öt és Gérard Depardieu-t láthatjuk. Alig várjuk!

Bemutató: április 19.

Bosszúállók: Végtelen háború

Rajongók százai, ha nem ezrei várják már a szuperhős-fantasy sorozat folytatását, amelyben minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki egy szemvillanás alatt elpusztíthatja a világot. Végre újra feltűnik a mozivásznon a Vasembert alakító Robert Downey Jr., vagy például a Fekete Özvegy szerepébe bújó Scarlett Johansson és az Amerika Kapitányt alakító Chris Evans is.

Bemutató: április 26.

Bűbáj herceg és a nagy varázslat

A kisebbek sem maradhatnak ki a sorból a mozipremiereket illetően. Áprilisban érkezik a hazai mozikba a Bűbáj herceg és a nagy varázslat című kanadai családi animációs film, amelyben a fiatal herceget átok sújtja: kisugárzásától nemcsak Hamupipőke, Csipkerózsika és Hófehérke szeret bele egy csapásra, hanem a palota udvarhölgyei és minden női lakója is. Emiatt a fiú képtelen megtalálni az igaz szerelmet, ám ahhoz, hogy feloldozást nyerjen, 21 éves koráig rá kell lelnie élete párjára…

Bemutató: április 26.

Összeállította: D. E.

Nyitókép: IMDb