Habár januári moziajánlónkban már ajánlottunk néhány nagyon várt kedvencet, az év többi része is hemzseg a jobbnál jobb filmes alkotások várható bemutatóitól. Ha rajtunk múlna, mi mindegyik premierre ellátogatnánk!

Mamma Mia! – Sose hagyjuk ABBA

Szereplők: Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Colin Firth, Stellan Skarsgård

Pontosan 10 évvel ezelőtt debütált a Mamma Mia! hollywoodi musical első része. Július 19-én érkezik a mozikba a folytatás, amely egy valóságos időutazás lesz, megnézhetjük a főszereplő karaktereket fiatalabb kiadásban. Meryl Streepet Lily James alakítja majd.

Bemutató: 2018. július 19.

A víz érintése

Szereplők: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones

A Faun labirintusa és a Pokolfajzat című filmek rendezője, Guillermo del Toro újabb misztikus mozival lep meg minket. Az Oscar-díjra jelölt túlvilági tündérmese a hidegháborús Amerikában, 1962 tájékán játszódik. A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete gyökeresen megváltozik, amikor kolléganője, Zelda rábukkan egy titkosított kísérletre.

Bemutató: 2018. február 2.

Legendás állatok: Grindelwald bűntettei

Szereplők: Eddie Redmayne, Johnny Depp, Jude Law

Szerencsére a készítők nem váratták sokáig a nézőket, J. K. Rowling fantasztikus, a tavaly mozikba került Legendás állatok és megfigyelésük című regényének filmes folytatása novemberben érkezik a mozikba. Az ötrészesre tervezett sorozat második fejezetében a sötét varázsló, Grindelwald (Johnny Depp) kiszabadul, ezért Salamander és a Jude Law által megformált Dumbledore összefognak, hogy megállítsák. Varázspálcákat elő, irány a mozi ősszel!

Bemutató: 2018. november 5.

Vörös veréb

Szereplők: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Jeremy Irons

A részben Magyarországon forgatott Red Sparrow-kémfilmben Jennifer Lawrence egy orosz ügynököt alakít, akit csábításra képeztek ki. Fordulatos cselekmény, változatos helyszínek és két ügynök életre-halálra menő játéka. A hollywoodi produkcióban három magyar színész is feltűnik, Szabó Simont, Anger Zsoltot és Árpa Attilát is láthatjuk majd a mozivásznon.

Bemutató: 2018. március 1.

A világ összes pénze

Szereplők: Christopher Plummer, Mark Wahlberg, Michelle Williams

Az amerikai krimi egy megtörtént eseményt dolgoz fel, amelyben a világ leggazdagabb emberének, az olajmágnás J. Paul Gettynek a 16 éves unokáját elrabolják. Bár 17 millió dollár összegű váltságdíj ellenében szabadon engednék, a kapzsi nagyapa nem hajlandó fizetni a fiúért. A film rendezője Ridley Scott, a két főszereplő Mark Wahlberg és Michelle Williams.

Bemutató: 2018. január 25.

2018 jó pár fantasztikus sztorit tartogat még, amiért érdemes lesz mozijegyet váltani. A Disney például Madeleine L’Engle 1962-ben megjelent regényéből, az Időcsavarból készített filmet. A látványos jelenetekben olyan hírességek is feltűnnek majd, mint Chris Pine, Reese Witherspoon, Zach Galifianakis és Oprah Winfrey.

Wes Anderson lenyűgöző fantáziavilága ismét megelevenedik a filmvásznon, A kutyák szigetét május 3-án mutatják be a hazai mozik. Nem maradnak el a vicces történetek sem, a magyar filmek kedvelői megnézhetik a Valami Amerika harmadik részét, vagy jót derülhetünk az Éjszakai játék című vígjátékon is, amelyben Rachel McAdams is szerepel.

Ha már a nagy hollywoodi sztároknál tartunk, az Ocean’s 8 című filmben a csodás Sandra Bullock mellett Rihanna, Cate Blanchett és Anne Hathaway is feltűnik majd. Akik odáig voltak az őslények korábbi történeteiért, mindenképp tegyék magukat szabaddá június környékén, mivel jön a Jurassic World Bukott birodalom című fejezete.

Összeállította: D. E.

Nyitókép: IMDb