Az októberi programkínálat legalább annyira színes és sokoldalú, mint a sárgában, barnában és vörösben játszó őszi természet, de ez jó hír, hiszen így mindenki megtalálja a kedvéhez és stílusához leginkább illő eseményeket.

Állatszeretet Fesztivál

Az állatok világnapja alkalmából a Fővárosi Állat- és Növénykert ismét megrendezi az Állatszeretet fesztivált, ahol öt napon keresztül élvezhetitek a bundás, tollas, pikkelyes, két- és négylábú kedvencek közelségét. Lesz terápiás kutyabemutató, teleszkópos madármegfigyelés, fóka show, pelikánetetés és az elefánttanoda színfalai mögé is bekukkanthattok.

A program részleteit itt találjátok.

Időpont: október 4-8.

Helyszín: Fővárosi Állat- és Növénykert, Budapest, Állatkerti körút 6-12.

Szüretelés Őszapóval

A Derecskei Gyümölcsös ökokertje az almaszüret jegyében igazi családi programmal kedveskedik a látogatóknak. Lesznek itt természetismereti játékok, vetélkedők, kisvonatozás, Lim-Lom mesék, Szeredás Együttess, almakóstolás, sőt, az igazán lelkes látogatók még a frissen ültetett facsemeték közül is örökbe fogadhatnak egyet-egyet. Kár lenne lemaradni egy ilyen élményről.

A programról itt olvashattok bővebben.

Időpont: október 7-8.

Helyszín: Sáránd, Derecskei Gyümölcsös

IV. Sütemény- és Tortafesztivál

Lélegzetelállító desszertcsodák és filmek egy helyen? Az idei Sütemény- és Tortafesztiválon mindkettő jelen lesz, ugyanis ebben az évben a nők és a mozik ihlették a kiállítás tortadizájnjait. Ha szépet akartok látni és finomat kóstolni, ott a helyetek!

A fesztivál részleteiről itt olvashattok bővebben.

Időpont: október 7-8.

Helyszín: Danubius Hotel Gellért, Budapest, Szent Gellért tér 2.

Mozinet Filmnapok

Négy napon át, tizennégy helyszínen rendezik meg a Mozinet Filmnapokat, melynek keretében nemzetközi premierekbe és műsorról levett alkotásokba egyaránt bepillanthattok. A filmválogatásban többek között orosz filmdráma, olasz családi tragikomédia, sőt, egy részben Magyarországon forgatott misztikus thriller is helyet kapott, így mindenki kedvére kalandozhat a műfajok között.

A programról részletes leírást itt találtok.

Időpont: október 20-23.

Helyszín: az ország különböző nagyvárosai – részletek a program leírásában

Zorán unplugged koncert

Korábbi címlapsztárunk turnéja utolsó állomásához érkezik. Az akusztikus hangszerelésű előadáson eddig sosem hallott szerzemények mellett a régi nagy klasszikusok is felcsendülnek, így a szórakozás és a nosztalgia mondhatni garantált.

Jegyeket itt válthattok a koncertre.

Időpont: október 30.

Helyszín: Kölcsey Központ, Debrecen, Bethlen utca

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

Ismét a kortárs művészet fővárosa lesz Budapest, hiszen megkezdődik a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, a régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata. Jazz, klasszikus, pop és világzene, irodalom, táncművészet, színház, képzőművészet, design és divat – ezekért megéri nyakatokba venni a várost.

Részletek a fesztiválról itt érhetők el.

Időpont: október 6-22.

Helyszín: Budapest különböző pontjai – részletek a program leírásában

Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban

Álomgyár Kiadó

A romantikus krimi kedvelőinek valószínűleg nem ismeretlen Lili Green neve, hiszen a szóban forgó hölgy az Ügynök tűsarkúban című regény első részében már bizonyította bűnüldözői rátermettségét. Bár úgy tűnt, Lili visszatérhet nyugodt életéhez, a sorozat folytatásában ismét az események közepén találja magát és a tét ezúttal még nagyobb: a barátja élete.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Folyamatos emlékezet – Korniss Péter kiállítása

A magyar fotográfia jeles képviselőjének, Korniss Péternek fél évszázados életművét követhetitek végig a Magyar Nemzeti Galéria időszakos kiállításán. A tárlat szellemi ívét a hagyományos paraszti kultúra, a globalizálódott világ és a vendégmunkás lét pillanatképei adják, az alkotások tökéletesen lefestik egy korszak és a benne élő emberek mindennapjait és természetesen a művész munkásságát is.

A kiállítás részleteiért ide kattintsatok!

Időpont: szeptember 29-január 7.

Helyszín: Budavári Palota, Budapest, Szent György tér 2.

Szabó Magda 100 – Interaktív Abigél-kiállítás

Eljátszottatok valaha a gondolattal, hogy Vitay Georgina bőrébe bújtok? Vagy esetleg, hogy besétáltok Torma Gedeon irodájába? A lehetőség most megadatott, ugyanis Szabó Magda születésének 100. évfordulója alkalmából Abigél-kiállítás nyílt, ahol a film kulisszáinak megtekintése mellett akár Georgina egyenruháját is felpróbálhatjátok. Ez maga a valóra vált álom.

A kiállítás részleteiről itt tájékozódhattok.

Időpont: szeptember 13-november 30.

Helyszín: Rádió- és Televíziótörténeti Kiállítóhely, Budapest, Pollack Mihály tér 8-10.

Múzeumok Őszi Fesztiválja

A tavalyi Széchenyi-emlékév után az idei fesztivál apropóját Szabó Magda születésének évfordulója adja, az oktató és szórakoztató programok az ő munkásságának állítanak emléket. Ha az Abigél-kiállítás szívesen megnéznétek, akkor ezt sem érdemes kihagyni.

Tájékozódni ezen az oldalon tudtok a részletekről.

Időpont: szeptember 25-november 12.

Helyszín: az ország különböző múzeumai – részletek a program leírásában

Art Market Budapest

Ha kedvelitek a kortárs művészeti programokat, akkor az Art Market Budapestre is nézzetek be, mert ez Európa egyik vezető nemzetközi képzőművészeti vására, ami most Izrael államalapításának 70. évfordulója alkalmából a térség képzőművészeti szereplőit is felvonultatja. Viszlát egyhangúság, üdv sokszínű művészet!

Az esemény részleteiért ide kattintsatok.

Időpont: október 12.–október 15.

Helyszín: Millenáris, Budapest, Kisrókus utca 16-20.

Jézus Krisztus Szupersztár az Arénában

Andrew Lloyd Webber rockoperája ezúttal modern látványelemekkel és a jól ismert dalokkal tarkítva elevenedik meg a színpadon, a Madách Színház szereposztásában. Musicalrajongóknak már-már kötelezően ajánlott. ;)

Az előadásra itt válthattok jegyeket.

Időpont: október 15.

Helyszín: Budapest Aréna, Budapest, Stefánia út 2.

M. Kiss Csaba: Boldogságkönyv

Athenaeum Kiadó

Ti meg tudnátok fogalmazni egyetlen mondatban, mi az a boldogság, mit jelent boldognak lenni? A kötetben megjelenő kétszáz rövid sztori férfiak, nők, idősek, fiatalok, hívők, ateisták, gazdagok és szegények boldogságélményeiből táplálkozik, az ő szemükön keresztül bontakozik ki a fogalom igazi jelentése.

A kötetet itt tudjátok beszerezni.

Projekt #25 – Kedvencek pop-up boltja

A Projekt Showroom boltja a Vigyél Haza, a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát és a Szent Ferenc Állatotthon alapítványokkal karöltve örökbefogadási napot tart, ahol a leendő gazdikat egyúttal a menhelyi kutyákkal való együttélésre is felkészítik. Ha épp most terveztek adoptálni egy négylábút, itt a tökéletes lehetőség.

A részleteket ide kattintva olvashatjátok el.

Időpont: október 12-29.

Helyszín: Projekt Showroom, Budapest, Paulay Ede utca 29.

Recirquel Újcirkusz Társulat: Párizs Éjjel

Tehetséges artisták, lenyűgöző táncosok és profi zenészek előadásán keresztül elevenedik meg a harmincas évek Párizsának varieté világa, ahol az érzékiségé, a bájé és a tiltott vágyé volt a főszerep. Ha kedvelitek ennek a korszaknak a miliőjét, akkor váltsatok jegyet a műsora, de csak óvatosan, mert a nézőtér és a színpad a műsor során gyakran összeolvad! ;)

Ha szeretnétek többet megtudni az előadásról, kattintsatok ide!

Időpont: október 29.

Helyszín: Müpa, Budapest, Komor Marcell utca 1.

 

Szöveg: D.A.

Fotók: zoobudapest.com, Facebook/7. Mozinet Filmnapok, alomgyar.hu, Facebook/Múzeumok Őszi Fesztiválja, kiadok.lira.hu, Thinkstock