Mindenkiben ott lapul a gyermek, ezt pedig jól kihasználja a filmipar is, és egymás után gyártja a legismertebb mesefilmek élőszereplős feldolgozásait. Legutóbb A szépség és a szörnyeteget vették elő, amiből az első hivatalos fotók éppen ma jelentek meg, de az is szintén a napokban látott napvilágot, hogy a Hófehérkéből is filmet készítenek

És a sor itt még nem ér véget, ugyanis a jövőben az Oroszlánkirály, és a Mulan élőszereplős változatát is megnézhetjük a mozikban. Addig azonban, amíg ezekre az alkotásokra várni kell, néhány korábbi alkotással és a Szépség és a szörnyeteg előzetesével vészeljük át az időt:

A szépség és a szörnyeteg

Az egyik legcsodálatosabb mese az elfogadásról és a feltétel nélküli szeretetről. Két évvel ezelőtt már megjelent egy élőszereplős feldolgozása, amiben Vincent Cassel bújt a mogorva Szörnyeteg bőrébe, gyönyörű partnere pedig Léa Seydoux volt. A francia siker után Hollywood is előállt a maga verziójával: A szépség és a szörnyeteg jövő tavasszal kerül a mozikba, a címszerepeket a Harry Potterből ismert Emma Watson és a Downton Abbey egykori szereplője, Dan Stevens alakítják.

Demóna

Gyermekkorunk egyik legkedveltebb történetét, a Csipkerózsikát dolgozza fel a Demóna című film, ám a megszokotthoz képest egészen másfajta szemszögből: a negatív szereplő nézőpontjából ismerhetjük meg az eseményeket. Izgalmakkal teli, megható történet kerekedett az Angelina Jolie főszereplésével készült Demónából, amiben a gonosz szintén elnyeri méltó büntetését – bár nem úgy, ahogy elsőre gondoltuk volna.

Tükröm, tükröm

Hófehérke történetét négy évvel ezelőtt szorosan egymást követően két filmben is feldolgozták. A mi személyes kedvencünk a Julia Roberts főszereplésével készült Tükröm, tükröm, ami az öregedéssel megbékélni képtelen, hiú királynőről és egy igazán hősies Hófehérkéről szól, aki alakítója a történetnek, és nem csak sodródik az eseményekkel. A hírek szerint pedig most egy újabb élőszereplős filmet terveznek a Hófehérke és a hét törpéből, amit ezúttal a Disney készít majd.

Hamupipőke

Az 1950-ben bemutatott Hamupipőke a Disney egyik legsikeresebb alkotása, ami Tricolor filmre készült. A mese alapján létrehozott, lenyűgöző látványvilágú filmet tavaly mutatták be, melyben a gonosz mostoha szerepét Cate Blanchett alakította, egészen lenyűgözően.

Alice Tükörországban

A történet valahol ott folytatódik, ahol az ismert mese véget ér: Alice immár felnőttként tér vissza Csodaországba, hogy megmentse a bolond kalapost. Persze mondanunk sem kell, hogy megint izgalmasabbnál izgalmasabb kalandokba keveredik. Tim Burton filmje igazi sztárparádé: többek közt Johnny Depp, Anne Hathaway és Helena Bonham Carter is feltűnnek a vásznon.

Szöveg: F.R.
Fotó: boredpanda.com