Félévszázados évfordulóját ünnepli a Debreceni Virágkarnevál, jógázni lehet majd a lezárt Szabadság hídon, a legismertebb komolyzenészekkel pedig Kaposváron találkozhattok – csak ízelítő azok közül a programok közül, melyeket kár lenne kihagyni a közeljövőben!

Debreceni Virágkarnevál, Debrecen – Fél évszázada borítják virágba a cívisvárost

virágkarnevál

Hazánk legnagyobb és egyben legnépszerűbb kulturális rendezvénye idén ünnepli 50. születésnapját. A közel egy hétig tartó, izgalmas programokat kínáló fesztiválra a hazai előadók mellett a világ számos pontjáról érkeznek művészeti csoportok, akik igazi karneváli hangulatot varázsolnak a cívisvárosba. Az ünnep augusztus 20-án teljesedik ki, amikor a legendákat, meséket, történeteket megjelenítő, több százezer szál élő- és szárazvirág felhasználásával készített, közel 5 méter magas, egyedülálló virágkompozíciók hazai és külföldi táncosok, hagyományőrző csoportok kíséretében haladnak végig Debrecen utcáin.

Időpont: augusztus 15-21.

Helyszín: Debrecen

Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, Kaposvár – A klasszikus zene legjobbjai a Kaposfesten

Kaposfest - Baráti Kristóf és Várdai István_fotó Mózsi Gábor

A Kaposfest hatalmas hazai és nemzetközi sikernek örvend. Évente több, mint 50 magyar és külföldi művész lép fel a kaposvári Szivárvány Kultúrpalota színpadán az egyszeri és megismételhetetlen koncerteken. Az idei, immáron hetedik fesztivál művészeti vezetői, Baráti Kristóf hegedűművész és Várdai István csellóművész mellett az érdeklődők hallhatják többek között Valeríj Szokolovot, Kirill Troussov-t, Eduard Wulfsont, Szűcs Mátét, Farkas Gábort, Frankl Pétert, Olli Mustonent és Julien Quentint.

Időpont: Augusztus 13-19.

Helyszín: Kaposvár, Szivárvány Kultúrpalota

Jóga a hídon, Budapest – Vinyasa flow jóga a Duna felett

jóga

A budapestiek egyik legkedveltebb találkozóhelye a lezárt Szabadság híd, melyen jobbnál jobb programokat szerveznek mióta átadták a gyalogosoknak és kerékpárosoknak. Augusztus végéig még bárki kiélvezheti, milyen végigsétálni, piknikezni vagy éppen jógázni a hídon – az Avala jóga és a Vinyasa Flow Jóga Egyesület közreműködésével ugyanis újra jógázni hívják az érdeklődőket. Rendkívüli élményben lesz részetek, ha ellátogattok az órára: a hídon gyakorolva összekapcsolhatjátok a légzésetek ritmusát a testetek áramló mozgásával és mindenkivel, aki veletek együtt jógázik. Matracot, törölközőt vigyetek magatokkal!

Időpont: Augusztus 9., 18:30 – 20:30

Helyszín: Szabadság híd, Budapest

Budapest Colors – Újragondolt magyar szuvenírbolt az Andrássy úton

BP_POP_UP_print_058

A Projekt Showroom soron következő pop-up boltja, a „Budapest Colors” címre keresztelt, újragondolt magyar szuvenírbolt az Andrássy út 5. szám alatt nyílt meg. A szervezők tavaly nyáron már kísérleteztek a témával, az idei évben azonban még különlegesebb a kínálat: különleges szuvenírtárgyakat gyűjtöttek egy fedél alá, amelyeken keresztül megmutatkozik, milyen a város és az itt élők és alkotók valódi, sokszínű világa. A limitált kiadású ajándéktárgyak mellett rendhagyó módon turisztikai információs szolgáltatással is várják az érdeklődőket, hogy valóban emlékezetessé tegyék az idelátogatók számára a Budapesten eltöltött időt.

Időpont: Július 25. – szeptember 30.

Helyszín: 1061 Bp. Andrássy út 5. földszint

Hullócsillagok éjszakája, Kecskemét – Augusztusi csillaghullás Kecskemét legszebb dombján

kecskemét

Az augusztus a hullócsillagok hónapja. Idén is látványos csillaghullás várható, amit felejthetetlen élmény végigkövetni akár a családdal, akár a barátokkal, akár egy nagyobb pokrócra heveredve, egy piknikkosár társaságában, kettesben a párotokkal. Kecskeméten egy egész estés eseménysorozatot szerveznek ebből az alkalomból: a város legszebb dombján interaktív előadásokkal, kiállítással, csillagkép ismertetővel és távcsöves hullócsillag-nézéssel várnak kicsiket és nagyokat.

Időpont: Augusztus 12., 20:00 – 0:30

Helyszín: Kecskemét, Benkó Zoltán Szabadidőközpont, Domb

Szerző: F.R.

Fotó: kecskemet.imami.hu, Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál/Mózsi Gábor, Projekt Showroom, Debreceni Virágkarnevál, Facebook.com/flowtothepeople,