Borítsd virágba a lakást! 15 tipp, amivel szebbé varázsolhatod az otthonod

A vágott virág utánozhatatlan dísze a lakásnak: frissességet és különleges hangulatot kölcsönöz, bárhová is helyezzük. Most olyan egyszerű tippeket mutatunk, melyekkel igazán praktikusan és stílusosan boríthatod virágba otthonod minden zugát.

Ha így vágod a virágot, tovább marad friss

virág1

45 fokos szögben vágd le a virágok szárát, egy hüvelyknyire a végüktől – ezzel a trükkel a vízfogyasztás felületét növelheted, így a virágaid tovább maradnak hidratáltak és frissek.

Használj teáscsészét vázaként!

teás

A rövidebb szárú virágokat sem érdemes kidobni, helyezd inkább őket egy míves teáscsészébe – az eredmény elképesztően szép és stílusos lesz. Ha a szárakat összekötöd, könnyebben tudod majd a vizet is cserélni a növények alatt.

Egy egyszerű trükkel kinyílnak az összezárt virágok

virág3

Nem kell napokat várni arra, hogy teljesen kinyíljanak a virágok: elég, ha a szárukat a fent említett módon vágod el, egy percre meleg vízbe helyezed őket, majd ezt követően átteszed a virágokat egy hideg vízzel teli vázába. 20 perc után csodás látvány fogad majd.

Ezzel a trükkel késleltetheted a hervadást

virág4

Mielőtt vázába helyeznéd a virágokat, hints a vízbe néhány csepp vodkát és egy teáskanál cukrot – ezzel a trükkel a hervadást késleltetheted. Ha viszont már elindult a folyamat, önts a vízbe egy feles vodkát, a hervadó növények pedig 1-2 napon belül újjáélednek.

Helyezz pozsgásokat desszertes poharakba!

virágok5

Nagyon stílusosan mutat, ha a pozsgásaidat régi desszertes poharakba helyezed – töltsd őket színültig virágfölddel, majd nedvesítsd be a talajt, és helyezd bele a növényt, amely idővel gyökeret fog ereszteni.

Hidratáld az orchideádat jégkockával!

orchidea

Az orchideád megfelelő mennyiségű és folyamatos folyadékpótlását egészen egyszerűen meg lehet oldani: helyezz közvetlenül a virág mellé egy jégkockát.

 Készíts rácsokat a vázára, így nem mozdul el a virág!

váza

Ha nem szeretnéd, hogy a rövid szárú virágaid elmozduljanak a vázában, használj vízálló ragasztót. Készíts rácsokat a ragasztó segítségével a váza tetejére, és így helyezd be a virágokat.

 Dobd fel a vázát gyümölcsszeletekkel!

váza.jpg2

Keress egy olyan nagyobb vázát, amiben elfér egy nála sokkal kisebb is – utóbbiba helyezd bele a virágokat. A nagyobb vázát szintén töltsd fel vízzel és helyezz bele citrom- vagy narancsszeleteket.

Virágszárítás ötletesen

szárítás

Akár egy virágkoszorút, akár csupán egy szálat szeretnél megőrizni, a legjobb módja, ha egy szép szalaggal kötöd át, amit aztán igazán stílusos dekorációként egy képkeret oldalára vagy egy fali kulcstartóra akaszthatsz.

 A pénzérme frissen tartja a vizet

vázapenny

A rézből készült érme úgy hat, akár egy savanyító: megakadályozza a gombák és a baktériumok szaporodását, így pedig pár nappal tovább friss marad a víz a vázában.

A semleges színű bútorokhoz remekül illenek a sötétebb virágok

sötét

Ha alapvetően natúr színek dominálnak a lakásodban, akkor remekül ki tudod egészíteni őket sötétebb árnyalatú virágokkal – az összhatás remek lesz!

Így csavarhatod le egyszerűen a rózsa fejét, hogy a szirmai egyben maradjanak

fürdővíz

Hangulatos, virágokkal borított fürdőt vennél? Egy egyszerű trükk segítségével úgy tudod teljes rózsafejekkel díszíteni a fürdővizet, mintha úszógyertyák lebegnének a felszínén. Nincs más dolgod, mint az ujjaiddal körbefogni a virágos rész közepét, úgy hogy egy minden szirom a kezedben legyen, és egy határozott mozdulattal csavarsz rajta egyet.

Így teremtheted meg a tökéletes színharmóniát a vázában

színharmónia_virág

Helyezd az asztalra szín szerint a virágokat, vágd le a száruk végét 45 fokos szögben, hogy minél több nedvességhez jussanak majd a vázában, ezt követően pedig indulhat a játék! Nézd meg, hogy melyik szín illik a másikhoz, így megalkotva a tökéletes harmóniát a vázádban.

Így készül a csavart rózsacsokor

csavart_rózsacsokor

Egy átlátszó vázában remekül mutat a csavart rózsacsokor: helyezd be az első szál virágot, majd keresztezd egy másikkal, átellenben pedig a következővel, és így haladj szépen sorban.

Így bolondíthatod meg a legegyszerűbb vázákat is

zsineg

Még egy átlátszó, sima vázát is feldobhatsz néhány szál zsineggel, egy kis szalaggal vagy csipkével. Nincs más dolgod, mint körbetekerni és megkötni rajta.

Szerző: F.R.

Forrás: Harpersbazaar.com

Fotó: harpersbazaar.com, Pinterest