Ajándéktippek igazi könyvmolyoknak – de nem könyvek

Könyvet adni és kapni is öröm, de ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor valamilyen olvasáshoz kapcsolódó ajándékkal biztosan nem lősz mellé.

A könyvmolyoknak könnyű vásárolni, hiszen csak leemelünk egy kötetet a könyvesbolt polcáról, és már meg is vagyunk, nem igaz? Bár jobban belegondolva, pontosan melyik könyvet is kellene leemelnünk? Tudod, hogy mit olvasott már el? Ismered azokat az ünnepelt szerzőket, akiket titokban utál, és azokat az ismeretleneket, akik írásait viszont falja? Egyáltalán azt, hogy milyen műfajt szeret leginkább? 

Szerencsére nem kell mindezekre tudnod a választ, elég, ha helyette valamilyen könyvhöz kapcsolódó ajándékot adsz, a siker garantált. 

Könyvre csiptethető olvasólámpa

Az igazi könyvmolyoknak az sem probléma, ha az olvasmányukba belefelejtkezve rájuk esteledik, hiszen bizonyítottan rengeteg jó hatása van az olvasásnak. Egy könyvre csiptethető olvasólámpa remek ajándék, mert a fénye éppen elég ahhoz, hogy lássa a lapokat, de közben ne zavarja a környezetét. Ideális azoknak, akik szeretnek az ágyban, lefekvés előtt olvasni, vagy akár kollégistáknak. Ráadásul ha a kedvenc könyvéhez passzolót sikerül beszerezni, garantált lesz a siker!

Aranycikesz olvasólámpa, 6490 Ft

Könyves témájú illatgyertyák

Az utóbbi években jött divatba az olvasmányhoz illő illatgyertya, ami a készítők szerint fokozza az élményt. Előny, ha ismered a kedvenc könyveit vagy szereplőjét, mert akkor ahhoz is tudsz választani gyertyát. Ha nem tudod ezeket, akkor válassz egy könyvtár– vagy régi könyv illatút, hiszen mindenki tudja, hogy ezeket szinte mindenki imádja szaglászni.

Könyves rajongói gyertyák, 2150 Ft

Vászontáska a kedvencével

Minden irodalomrajongó örülne a kedvenc írójának vagy költőjének arcképével, esetleg idézetével ellátott vászontáskának, amiben ráadásul a frissen begyűjtött könyveit is haza tudja cipelni. Ma már sokan foglalkoznak itthon és külföldön is hasonló termékekkel, csak a fantáziád szabhat határt.

Reflexshop X Vates exkluzív vászontáska – Kosztolányi Dezső, 1990 Ft

 

Könyvespolc keretbe foglalva

Mindenkinek van egy álom-könyvespolca, amin a kedvenc könyvei sorakoznak, vagy olyasmik, amelyeket mindenképp el szeretne olvasni. Neked csak ki kell választani az elérhető címekből azokat, amiket együtt szeretnél látni, és az alkotó egyénre szabottan el is készíti azt néhány héten belül. A kész nyomat bármelyik könyvmoly lakásának éke lehet, amire mindig jó érzéssel fog pillantani.

Ideális könyvespolc falikép, kb. 34.500 Ft

 

Bögre olvasás mellé

Nincs is jobb, mint egy bögre teával vagy forró csokival a kanapéra kucorodni, és elmerülni a kedvenc könyvünkben. Főleg, ha az a bizonyos bögre a kedvenc irodalmi szereplőinket ábrázolja! Biztosan örül a megajándékozni kívánt szeretted mondjuk egy Jane Austin karaktereivel díszítettnek, amiből még jobban fog esni a kedvenc itala.

Jane Austin bögre, kb. 9200 Ft

Ahol tárolhatja a könyveit

Ha valakinek sok könyve van, de nincsen könyvesszekrénye, vagy egyszerűen nincs elég helye, jól jöhet ez a dizájnos polc-szett. A rájuk helyezett kötetek olyanok, mintha maguktól lebegnének a falon, így nemcsak praktikus ajándék, hanem szemet gyönyörködtető is egyben.

Lebegő könyvespolc, 3 darab, kb. 24.000 Ft

Könyvtartó állvány

Bosszantó, amikor elveszíted, hol tartasz a könyvedben. Ha nem szeretnél hagyományos könyvjelzőt, akkor választhatsz kézzel készített könyvtartót is, ami pont ideális az éjjeli szekrényre. Ha az ajándékozott befejezte az olvasást, egyszerűen az állványra helyezheti a könyvet, így könnyedén megjelölheti a helyet, ahol tartott. Ez a könyvjelző állvány válogatott fenyőfából készült, amit kézzel csiszoltak, hogy ne csak praktikus, de gyönyörű is legyen.

Fenyő könyvtartó állvány, 15.328 Ft

Egy menő könyvjelző

Ha viszont ragaszkodsz a hagyományosabb verzióhoz, ráadásul olyasmit szeretnél, amit magánál tarthat, egy igazán formatervezett verzióval biztosan örömet szerezhetsz. A különböző fémből készített könyvjelzők tartósabbak a papírverziónál, vékonyságuknak köszönhetően mégis ugyanolyan jól ellátják funkciójukat.

könyvjelzők, Tom Dixon, 9000 Ft

Dizájnos könyvtámasz

Hasonlóan praktikus, egyben nagyon menő egy könyvtámasz, ami a polcon sorakozó köteteket védi meg a lecsúszástól. A formák tárháza gyakorlatilag végtelen, így teljesen egyénre lehet szabni, hogy melyiket választod a szeretted számára. Ha mondjuk az olvasás mellett rajong az építészetért is, akkor egy hasonlóval biztosan le tudod nyűgözni.

Damasco könyvtámasz, model 1, 18.200 Ft

Ha pedig mindenképpen szeretnél valami olvasnivalót is a csomagba rejteni, ahhoz is adunk tippeket itt.

Kiemelt kép: Getty Images