Gyöngyélet Palya Beával: „Kapcsolatokban csiszoltam magam azzá, aki ma vagyok”

Állandó hullámzásban múlt és jelen között: ez az életünk. Palya Beával a Gyöngyélet második adásában arról beszélgettünk, hogyan érhetjük tetten az öröklött mintáinkat, mit tanulhatunk a kapcsolatainkból, és hogyan forduljunk a bennünk élő gyerekhez.

„Fáj az örökségem, lásd, de döntöttem, én élek mást” – énekli Palya Bea a Hinta című dalában, ami a Gyöngyélet második részének apropóját adta. Az adásban egy képzeletbeli hintán ülve visszalendülünk a múltba, hogy megvizsgáljuk, kik vagyunk, honnan jövünk. Mi kell ahhoz, hogy felismerjük az örökölt mintáinkat, és mihez kezdjünk velük? Bea az adásban elmeséli, milyen hasznos és káros örökségeket ismert fel saját magában. A szülei kapcsán előkerül például, hogy a felmenőink (pár)kapcsolatai hogyan hagynak nyomot azon, hogy később meg tudunk-e bízni egy férfiban vagy nőben. Mit tanulhatunk egy kapcsolatból magunkról, és arról, hogyan kell felelősséget vállalnunk a saját életünkért? Hiszen végső soron az egyetlen folyamatos és állandó kapcsolatban önmagunkkal vagyunk.
Kiemelt szereplője ennek az epizódnak az a bizonyos belső gyermek is, akit valamennyien magunkban hordozunk. Az az ember, aki lettünk, hogyan tudja elringatni, megvigasztalni a belső gyermekét, és miért olyan fontos, hogy megtanuljunk szeretettel fordulni felé?
A Gyöngyéletben hat részen át Palya Beával beszélgetünk az élet örömeiről és kihívásairól, és közben persze szó esik szerelemről, szexualitásról, családról, szülőkről, munkáról is. Az első adásban arról volt szó, hogyan juthatunk el egy traumatikus krízistől az újjászületésig. A Gyöngyélet teljes beszélgetéseit videón tudjátok megnézni előfizetéssel, a későbbiekben pedig podcast formájában egy rövidebb verziót tudtok meghallgatni ingyenesen.