Miért aggódnak a nők általában az intim együttlétek során? És mi lehet a megoldás? (18+)

Természetes, hogy olykor vannak félelmeink az intim együttlétekkel kapcsolatban, ha viszont ez az érzés annyira eluralkodik rajtunk, hogy már-már megöli a szenvedélyt, akkor bizony lépnünk kell. Tippeket hoztunk arra, hogyan lehet túllendülni a hálószobai aggodalmakon.

Probléma: Zavarban vagyunk, ha meztelenül kell lennünk

Megoldás: Érthető, ha zavarban vagyunk meztelenül, azt viszont tudnunk kell, hogy az önbizalomhiány és a torz önkép nagy hatással van a szexuális életünkre. Azok, akik elfogadják a testüket, sokkal kiegyensúlyozottabbak és nyitottabbak az ágyban is. Gondoljunk arra, hogy a kedvesünk imád minket úgy, ahogy vagyunk, és ne szégyenlősködjünk előtte! Segíthet, ha megbeszéljük a problémát és őszintén elmondjuk, hogy mitől vagyunk bizonytalanok.

Probléma: Nem tudjuk, hogyan mondjuk el, mire vágyunk

Megoldás: Sokak szembesülünk azzal a nehézséggel, hogy nem tudjuk, hogyan mondjuk el, mit szeretnénk valójában az intim együttlétek alkalmával, például azért, mert félünk a párunk reakcióitól. Ahelyett, hogy eltitkolnánk az óhajainkat és reménytelenül vágyakoznánk, osszuk meg társunkkal a gondolatainkat és faggassuk ki őt is, mik a legkülönlegesebb kívánságai! Sose játsszuk meg magunkat, vagy tegyünk úgy, mintha minden rendben lenne, hogyha azt érezzük, hogy valami nem teljes. Beszéljünk egymással őszintén erről a témáról is!

Probléma: Nem élünk át orgazmust az együttlétek során

Megoldás: A fenti állítást sajnos sok dolog befolyásolhatja, például az is, hogy a nőknél – a férfiakkal ellentétben – sokkal összetettebb ez a dolog. Az együttlétek során hathat ránk az aktuális lelkiállapotunk, az aznapi hangulatunk, a nehézségeink vagy éppen az energiaszintünk. Sok nő azt hiszi, hogy vele van a probléma, de mint minden más a kapcsolatban, ez is két emberen múlik. Türelem, odafigyelés, őszinteség és kommunikáció, ami segíthet ezen a területen is, de az is, ha nőként foglalkozunk kicsit a testünkkel és „megtanuljuk” mi és hol okoz örömöt. Ez a két dolog mindennek a kiindulási pontja.

Probléma: Nem akarjuk mindig ugyanazt a forgatókönyvet

Megoldás: Egy ideális világban mindenkit olyan párral hoz össze a sors, akinek hasonló a szexuális hajtóereje. Ez persze nem mindig alakul így, a legtöbben jellemzően a kapcsolatunk elején élünk meglehetősen aktív intim életet, akkor is, ha amúgy alacsonyabb a libidónk. Ahhoz, hogy elkerüljük a rutinszerű és előre meghatározott együttlétek számát, igyekezzünk mindig valamilyen újdonságot belevinni a párkapcsolatunk ezen részébe, fogalmazzunk meg pár izgalmas témát és próbáljunk ki olyan dolgokat, amiket addig még nem!

Probléma: A párunk felnőtt filmeket néz, és ez zavarja az önérzetünket

Megoldás: Függetlenül a szexuális életünktől, a legtöbb férfi néz felnőtt filmeket. Nem kell azonnal megijednünk, mert ez nem arról szól, hogy tőlünk ne kapnának meg valamit, sokkal inkább az újdonságokról és a változatosságról. Nőként sokan nem igazán tudunk kibékülni ezzel a szokással, hiszen egyrészt mások vagyunk, másrészt nem gondoljuk túl szép műfajnak. Javíthatunk a helyzeten – azon túl, hogy sokat beszélgetünk, és kicsit nyitunk a témában – ha kifejezetten nőknek készült felnőtt filmeket nézünk meg közösen a partnerünkkel. Ezzel új élményeket is belevihetünk az intim együttléteinkbe, ami egy hosszú távú kapcsolatnak csak jót tehet.

Még több párkapcsolati témáról olvashattok a Nők Lapja Psziché magazinokban.

Szöveg: L. J.

Nyitókép: Thinkstock

(redonline.co.uk)