A szokásos Valentin-napi forgatókönyv egy idő után unalmas lehet, éppen ezért mutatunk pár alternatív megoldást, amivel kicsit feldobhatjuk ezt az ünnepet.

Nosztalgia

Nézegessetek régi fotókat, és idézzétek fel a legszebb emlékeket! A fotókat nyomtassátok ki, és készítsetek egy kollázst, amelyen sorra veszitek a legkedvesebb emlékeket, helyszíneket! Szórakoztató program, és még csak nem is túl költséges.

Közös edzés

A mozgásfanatikusoknak ez az egyik legjobb alternatíva. Szervezzetek közös sportnapot, kezdjetek egy kiadós edzéssel, vagy próbáljatok ki együtt egy új edzésformát, majd lazítsátok le fáradt izmaitokat egy szaunaszeánszon!

Tervezés indul!

A közös tervezés nemcsak romantikus, de nagyon hasznos is, és mikor lenne időszerűbb, ha nem Valentin-napon?! Beszéljétek meg közösen a kérdéseket, majd álmodozzatok a jövőtökről! Érdemes a távoli célokat is feljegyezni – ha esküvő előtt álltok, akkor ki-ki adja meg a számára legalkalmasabb dátumot. Ugyanez a kérdés érdekes lehet a gyerekvállalással kapcsolatban is.

Főzzetek vacsorát egymásnak!

Készüljetek külön-külön! Te gondoskodj a levesről és a desszertről, a szerelmedre pedig bízd rá a főételt! Legyetek egyszerre egymás kiskuktái és séfjei is, garantáltan nagy kaland lesz. A végén élvezzétek együtt a csapatmunkátok gyümölcsét!

Önkéntesség

A jó tett összekovácsolja az embereket: ha együtt segítetek másokon, akkor még jobban megerősödhet a köztetek lévő kapcsolat. Válasszatok egy olyan szervezetet, amelyhez szívesen csatlakoznátok, akár hosszabb időre is!

Valami új

Persze ez a fából vaskarika-tipp, hiszen Valentin-napkor a legtöbb pár igyekszik valami rendkívüli programot szervezni. Idén vegyetek részt például egy városi sétán, menjetek el kirándulni a közeli erdőbe, béreljetek ki egy kis házat egy eldugott faluban, vagy tegyetek fel olyan kérdéseket egymásnak, amilyeneket korábban sosem!

Kihívás a köbön

A játék nagyon jót tesz a libidónak, ezért találjatok ki egymásnak valami kihívást: szervezzetek kincskeresést, vagy hozzatok létre valami vicces, ügyességi feladatsort! Ez a program lehetőséget ad arra, hogy előtérbe kerüljön a hétköznapokban elhanyagolt gyerekkori énetek.

Dupla randi…

…vagy tripla. Szedjétek össze a barátokat, és szervezzetek egy közös vacsorát! Társaságban sokkal jobban telik az este, és nem is kell magatokra erőltetnetek a „kötelező” Valentin-napi romantikát.

Ismétlés a tudás anyja

Ha már sok éve együtt vagytok, romantikus dolog lehet visszatérni az első randevú helyszínére, és újra átélni az évekkel ezelőtti történéseket, valamint pontról pontra betartani a korábbi találkozó lefolyását.

 

Szöveg: M. M.

Fotó: Thinkstock

(huffingtonpost.com)