„Olyan szerencsétlen vagyok!” – ismételgetjük magunkban, amikor valamiben éppen kudarcot vallunk. Pedig lehetnénk sokkal szerencsésebbek is, igaz, ehhez változtatnunk kell(ene) a gondolkodásmódunkon. Eláruljuk, mások hogyan csinálják.

szerencse

 1. Keményen dolgoznak, és nem kérkednek azzal, amit elértek, csendben elvégzik a rájuk szabott feladatokat.
 2. Pozitív emberekkel veszik körbe magukat, akik megerősítik őket abban, amit csinálnak. Az élet elég kemény a negatív embereket hátráltatása nélkül is.
 3. Optimisták és tudják, hogy a megfelelő szavak és tettek megválasztásával leküzdhetik a reggeli búskomorságot. Rítusokat illesztenek a mindennapokba: meditálnak, imádkoznak.
 4. Nem rágódnak a dolgokon, minél hamarabb döntést hoznak minden egyes helyzetben.
 5. Konkrét célokat fogalmaznak meg, és kristálytisztán látják maguk előtt azt, amit el akarnak érni.
 6. Elfogadják, hogy nem tökéletesek. Nem azt mondják, hogy „Ez nem jó alkalom”, hanem azt, hogy „Az itt és mostban nincs olyan, hogy rossz alkalom”. Tudják, hogy a tökéletes időpont nem létezik, ezért nagy lendületet vesznek, és azonnal belevágnak a céljaik megvalósításába.
 7. Nem beszélnek ki másokat, és nem foglalkoznak a rosszakarókkal. Egyszerűen figyelmen kívül hagyják a rosszindulatú véleményeket, mosolyognak, majd továbblépnek.
 8. Gyakran a szenvedélyük, az érzelmeik vezérlik a szerencsés embereket. A gondolkodás persze fontos, ugyanakkor a megérzéseikre is hallgatnak.
 9. A céljaikra fókuszálnak, nem a terveikre. Ha valami elsőre nem úgy sikerül, ahogy szerettük volna, elbizonytalanodhatunk és ezek a rossz körülmények megváltoztathatják a terveinket. A szerencsés emberek ezt nem engedik meg maguknak.
 10. Fáradhatatlanok, és mindig fejest ugranak az új dolgokba még akkor is, ha esetleg végül kudarcot vallanak. Nem üldögélnek a babérjaikon, tesznek a változásért.
 11. Nyitottak az új emberekre, bátran elmondják nézeteiket, és nagyon könnyen tesznek szert új kapcsolatokra.
 12. Nem rágódnak a múlton, mindig a jelenben élnek és a jövőbeni céljaikra fókuszálnak.
 13. Őket is ugyanúgy érik kudarcok, mint bármelyikünket, de hisznek magukban, és kitartanak, mert tudják, hogy ez a rossz érzés csak egy átmeneti állapot.
 14. A szerencsés emberek tisztában vannak azzal, hogy mindannyiunkban megvan a képesség a változtatásra, ezért soha nem veszítik el a türelmüket.
 15. Nagyfokú információéhség jellemzi őket, a legapróbb dolgokra is kíváncsiak. Igazi felfedezők, akik örömmel fogadnak új ötleteket, gondolatokat vagy megfigyeléseket.
 16. Tudják, hogy a sikerhez vezető út sokszor nagyon rögös, de nem csüggednek el.
 17. Hálásak, mondván az élet maga egy ajándék.
 18. Bevallják, hogy ők sem tudnak mindent, ezért tanulnak, és nagyon gyorsan tudnak bocsánatot kérni.
 19. Nagylelkűek, hiszen a boldog kapcsolatok kialakításához (legyen az munka vagy a magánélet) figyelni kell a másikra. Minden erőfeszítésükkel azon dolgoznak, hogy másoknak is örömet szerezzenek, hogy aztán a közös érdekeik találkozzanak.
 20. Elfogadják, hogy nem születtek szerencsésnek, de tisztában vannak azzal, hogy ha elég kitartóan küzdenek, azzá válhatnak.
 21. Gyakran úgy érzik, hogy nekik valami értékeset kell adniuk a világnak, és amíg ezt el nem érik, képtelenek megállni. Inkább feláldozzák a kényelmüket, csak hogy az álmaikat valóra váltsák.

 

(huffingtonpost.com)

Fotó: Thinkstock