A boldogságnak ugyan nincs pontos receptje, de van néhány „hozzávaló”, ami nagyban hozzájárul az örömteli élethez. A boldogság világnapja alkalmából ezeket gyűjtöttük össze, méghozzá férfiszemszögből közelítve, mert van, amit érdemes eltanulni az erősebbnek nevezett nem tagjaitól.

férfi-boldog

Csak pozitívan!

Tévedni emberi dolog, tartja a mondás, de ezt az érzést a férfiak könnyebben magukévá tudják tenni, mint, mi nők. Ha például hibáznak a munkahelyükön, általában nem görcsölnek rajta néhány percnél többet. Inkább arra koncentrálnak, hogyan tudnák kiköszörülni a csorbát, mindezt úgy, hogy soha többé ne ismétlődhessen meg.

A jelen szeretete

A fenti forgatókönyvre létezik egy másik megoldás is: egyszerűen nem gondolnak arra, ami történt, csakis a pillanatban élnek. Ha belegondoltok, mindez teljesen érthető, hiszen ha nincs rágódás a múlton, vagy aggódás a jövő miatt, az élet sokkal kiegyensúlyozottabbá és boldogabbá válik. A férfiak közül sokan ösztönösen élvezik a jelent, mindegy, hogy éppen mit csinálnak – olyan életszemlélet ez, amit nekünk sem ártana időnként elsajátítani. :)

Megfogalmazott célok

Az, hogy sokan nem aggódnak a jövő miatt, még nem jelenti, hogy nem is terveznek. Vitathatatlanul nehéz elhatározni, milyen célokat tűzzünk ki az életünkben, de aki nagyjából tudja, hová tart, az egy lépéssel közelebb kerül az elégedettséghez és általa a saját boldogságához. Az ellenkező nem tagjai pedig ebben nagyon jók.

A pénz ereje

A pénz nem boldogít, ugyanakkor jó, ha van, mert a mindennapokban nehezen lehet nélküle boldogulni. A férfiak az anyagi javakat jobban becsülik, mint a nők, ugyanakkor – mint az emberek jó része – tisztában vannak vele, hogy pénzen nem lehet boldogságot venni.

A jót sugározva

Mi, hölgyek hajlamosak vagyunk negatív tulajdonságainkra koncentrálni a pozitívak helyett. Ezzel ellentétben a férfiak sok esetben a személyiségük jó részét hangsúlyozzák, és ez alapján határozzák meg önmagukat. Következzen egy teljesen életszerű példa. Ha egy nőnek azt mondják, jaj de csinos vagy, akkor azt válaszolja, köszönöm, de ez egy ócska gönc, vagy köszönöm, bár jobban állna, ha sikerülne 5 kilót leadnom. Mindig ott van az a de szócska. A férfi, ha dicséretet kap, akkor megköszöni, és hozzáadja azokhoz a személyiségjegyekhez, amiket becsül magában. Ettől válik a magabiztosság mintaszobrává.

Az élet humoros oldala

Egyetlen életünk van, azt kell kihasználni arra, hogy szeressünk és nevessünk, hogy élvezzük az életünket. A férfiak jó esetben nem veszik magukat túl komolyan és talán emiatt tudnak fesztelenebbek és boldogabbak lenni, mint mi nők. Persze ez egy tanulható tulajdonság, amit bárki, bármikor elsajátíthat. :)

Szöveg: D.A.

Forrás: elitedaily.com

Fotó: Thinkstock