7 apró jel, ami megmutatja, mennyire erős a kapcsolatotok

Az erős kapcsolatok őszinteségen, odafigyelésen és egymás tiszteletén alapulnak – azonban mindig dolgozni kell értük. Ha egy-egy vita miatt elbizonytalanodnátok, vannak olyan apróbb jelek, amikből kiderülhet, mennyire nyugszik erős alapokon a kapcsolatotok.

Christmas love couple walks in the wood in colorfull clothes

Segítitek egymást még a legapróbb dolgokban is

Az természetes, hogy a nagyobb megpróbáltatások során támogatjátok egymást, de ha a partneretek a kisebb napi teendőkben is segítő kezet nyújt, az azt jelenti, nagyon elkötelezett irántatok. Ez akár abban is megmutatkozhat, hogy rendszeresen segít a házimunkában, vagy eteti a háziállatotokat, ha távol vagytok. A lényeg, hogy megkönnyítse a dolgotokat.

Őszinték vagytok egymással

Nemcsak támogatjátok egymást, hanem azt is tudjátok, hogy minden esetben őszinték lehettek a másikkal. Hiszen nincs olyan dolog, amit mély és nyílt kommunikációval ne lehetne megoldani. Még akkor is, ha megbocsátani néha nehéz, arra törekedtek, hogy őszinteségetekkel megtiszteljétek a másikat, és közösen keressétek meg a megoldást az esetleges problémákra.

Hiányoztok egymásnak, ha külön vagytok

Egy megfáradt kapcsolatban a másik hiánya nem viseli meg az embert, sőt, talán felüdülésnek is tűnhet az egyedül töltött idő. Ha viszont kellő figyelmet fordítotok a másikra, ha életben tartjátok a lángot, akkor a távolság is jobban megviselhet. Ez pedig annak a tanúbizonysága, hogy még mindig nagyon erős a kapcsolatotok.

Mindenki előtt kifejezitek az érzéseiteket

Egy felnőtt kapcsolatban persze már nem képzelhető el – és nem is ildomos – nyílt színen, tinédzserek módjára kifejezni érzelmeink intenzitását, az apró gesztusok azonban nagyon is fontosak. Ha kézen fogva sétáltok, átkaroljátok egymást társaságban, vagy apró érintésekkel kedveskedtek a szerelmeteknek, akkor azt üzenitek a környezeteteknek, hogy összetartoztok. Ha ennek az ellenkezőjét tapasztaljátok egy kezdődő kapcsolatban, akkor elképzelhető, hogy a társatok nem akarja felvállalni a szerelmeteket mindenki előtt.

Szorítás teszt

Ugye, milyen jó romantikus, bimbódzó szerelmekről hallani a környezetetekben? Ezek a történetek mindig felidézik a kezdeti időszakot, amikor még minden új volt köztetek és izgalmakkal teli. Ha viszont ezeket a sztorikat hallva a párotok megszorítja a kezeteket, vagy a combotokat, azt jelenti, ő még mindig ugyanazt az intenzitást éli meg a kapcsolatban, amit az elején tapasztaltatok.

Keresitek egymással a szemkontaktust

Több kutatás kimutatta már, hogy a tartós szemkontaktus még idegenek közt is képes vonzalmat ébreszteni. Nem is csoda, hogy a szerelmesek is rengeteg időt töltenek azzal, hogy elmerülnek egymás tekintetében. Abban az esetben viszont, ha a párotok még egy romantikus vacsora közben is kerüli a tekinteteket, érdemes elgondolkodni az érzéseinek mélységén.

Féltékenyek vagytok a másikra

Persze csak egészséges kereteken belül, a zöld szörnyeteg ugyanis egy egész szerelmet megmérgezhet. Ellenben az apróbb féltékenységek felpezsdíthetik a kapcsolatot, és bizonyos fokig azt is bizonyítják, mennyire fontosak vagytok a másiknak.

A stabil kapcsolat egyik záloga, hogy ha szükséges, meg tudjunk bocsátani a másiknak. A békülésnek pedig művészete, forgatókönyve is van, erről a Nők Lapja Psziché legújabb számában olvashattok.

Szöveg: F.R.

Fotó: Thinkstock