Béküljünk ki! A megbocsátás művészete a Nők Lapja Psziché új számában

Megbocsátani annak, aki megbántott, az egyik legnemesebb dolog, amit tehetünk - főleg az ünnepek közeledtével. Arról nem is beszélve, hogy minket is megnyugvással tölt majd el, ha elássuk a csatabárdot. Magazinunk legújabb számával békülni segítünk azoknak, akik nem tudják, hogyan engedjék el a sérelmeket.

Christmas background with a decorative snowflake on artificial snow

A megbocsátás a béke záloga. Megnyugvás költözik a mindennapjainkba, ha nem cipeljük hosszú ideig magunkkal a sérelmeket. Az ünnepek közeledtével pedig különösen fontos, hogy elűzzük a haragot a szívünkből, és kibéküljünk azzal, aki megbántott minket. De hogyan lehet valóban, tiszta szívből megbocsátani? Mi kell hozzá, hogy többé ne bántsuk a másikat a múltban elkövetett hibája miatt? Többek közt erre keressük a választ a Nők Lapja Psziché legújabb számában, amiben hasznos tippeket találhattok arra vonatkozóan is, hogyan lehet vádaskodás és megbántódás helyett békével zárni a veszekedéseket.

PicMonkey Collage

Elöljáróban eláruljuk: minden a kommunikáción múlik. Ez a párkapcsolatokra is igaz, a viták módja ugyanis rengeteget elárul arról, tartós lehet-e egy szerelem vagy nem. A figyelmeztető jeleknek egy egész cikket szenteltünk, Dr. John Gottman, a világ egyik legismertebb pszichológusának és a párkapcsolatok szakértőjének a tanácsai alapján.

Ha pedig már béke költözött az otthonunkba, akkor át lehet magunkat adni az ünnep csodájának és a szeretetnek. A gyerekek még minden kétely nélkül hisznek a csodákban, de vajon mikor jön el a megfelelő pillanat arra, hogy szembesítsük őket a realitással? A Csoda korhatár nélkül című cikkünkben klinikai szakpszichológus segítségével boncolgatjuk, miért nem jó, ha szülőként siettetjük ezt a folyamatot. Arról pedig, hogyan lehet boldogságot teremteni a szellem segítségével Müller Pétert kérdeztük, aki a tőle megszokott őszinteséggel beszélt a témáról.

Az ünnep szellemében továbbá ínycsiklandozó tortarecepteket és kézzel készíthető díszeket találhattok a magazinban, és ezúttal sem marad el a Leckék legendáktól rovatunk, amiből J.K. Rowling életét ismerhetitek meg jobban. Mindezek mellett Bagdy Emőke életbölcsességeiből is töltekezhettek az ünnepekre várva.

Ne feledjétek, a Nők Lapja Pszichében is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon:

nleger

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, akkor hazafelé ejtsétek útba az újságárust, vagy kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.