9 jel, ami arra utal, hogy összeillesz a pároddal

A szerelem és a kémia nem minden, ezeknél jóval több kell egy működő kapcsolathoz. Cikkünkben olyan jeleket mutatunk, melyek alapján kiderül, összeilletek-e a párotokkal.

ThinkstockPhotos-579447126

A legfrissebb Nők Lapja Lélek rovatának cikkében arra a sajnálatos tényre mutatunk rá, hogy a modern kor embere – legfőképp a fiatalabb generáció – képtelen a kötődésre. Holott, ha a következő jeleket észlelitek, akkor biztosak lehettek benne, hogy az aktuális társatok olyan ember, aki mellett érdemes kitartani.

Azonos értékeket tartotok fontosnak

Még a legnehezebb döntéseket is megkönnyítheti, ha azonos értékek mentén éljük az életünket a párunkkal, ha ugyanaz a belső iránytű vezérel minket – ha erre hallgattok, tudni fogjátok, hogy helyesen cselekedtek. A hasonló értékek tehát minden esetben egy erős kapcsolat alapjai.

Még a másik hibáit is szeretitek

Nem létezik tökéletes ember, és így tökéletes párkapcsolat sem – nem várható el a másiktól, hogy minden helyzetben kifogástalanul viselkedjen. Hosszú távon sokat számít, ha a párunkat a hibáival együtt fogadjuk el, és képesek vagyunk megszeretni azokat. A házasságok többsége apróságokon csúszik el, így tegyetek meg mindent, hogy feltétel nélkül tudjatok szeretni.

Együtt maradtok egy nagy veszekedés után is

A szerelem kezdetén egy óriási romantikus felhő leng körül minket, ezért a másikat idealizáljuk, és magunkból is a legjobbat adjuk. Ez természetesen nem baj, sőt így is kell lennie, azt azonban be kell látni, hogy a kapcsolat ilyenkor még nincs igazán próbára téve. Az első nagy veszekedés alkalmával viszont sok minden kiderül a másik jelleméről, konfliktuskezelési módszereiről. Ha utána is együtt maradtok, akkor nem csupán egy felszínes kapcsolatról van szó.

A párotok az első, akivel a jó és a rossz híreket is megosztanátok

Ha bármilyen jó dolog történik az életetekben, az első ember, akivel megosztanátok, a legnagyobb „szurkolótok”, aki mindenfajta irigység vagy féltékenység nélkül örül a sikereiteknek. Ugyanakkor az élet nem csupán jó dolgokat tartogat, az összeillő partnerek azonban biztonságban érzik magukat akkor is, ha együtt kell szembenézniük a nehézségekkel. Nagyfokú bizalom kell ahhoz, hogy az ember a legnagyobb fájdalmait és sebeit is felfedje a másik előtt, az ideális partner azonban támogatást nyújt, és azon van, hogy együtt dolgozzanak ki valamilyen megoldást.

Hasonló családi háttérrel rendelkeztek

Annak ellenére, hogy mindenki szereti a Micsoda nő! című filmet, be kell látni, hogy egy kapcsolatban nagyon fontos az olyanfajta közös tudás, a hasonló neveltetés, amit a családjukból hoznak a felek. Legyen szó akár elvált szülők gyermekeiről, akár arról, hogy mindketten kertes házban nevelkedtek, vagy a szülők hasonló értékek mentén nevelték őket, jobban meg fogják érteni egymást. Ez az intimitás, a megértés és a családiasság megnyugtató érzését nyújthatja.

Nagyrészt egyezik az érdeklődési körötök és sokat szórakoztok együtt

A párterapeuták szerint azok a párok, akik sokat játszanak, bohóckodnak együtt, együtt is fognak maradni. Az egészséges kapcsolatban ugyanis a felek remek játszótársai a másiknak, szeretnek egymás társaságában lenni.

Mindketten felelősséget vállaltok, és képesek vagytok bocsánatot kérni

Számtalan pár jár azért terápiára, mert azt élik meg a legnagyobb problémaként, hogy társuk nem akar megváltozni. Egy jó kapcsolatban azonban a felek felismerik a saját felelősségüket, képesek beismerni hibáikat, és bocsánatot is kérnek, ha kell: partnerükkel együtt gondolkodva akarják megoldani a vitás helyzeteket, ahelyett, hogy megváltoztatni szándékoznának őt.

Együtt, egy irányba fejlődtök

A férfiak és a nők is sokszor vetnek azért véget a kapcsolatuknak, mert azt az embert keresik a másikban, akibe évekkel – vagy akár évtizedekkel – ezelőtt beleszerettek. A boldog párok azonban nemcsak arra ügyelnek, hogy saját maguk fejlődjenek, hanem arra is, hogy a kapcsolatuk is ugyanígy tegyen. Lehetőleg jó irányba.

Ugyanazt gondoljátok a drog- és alkoholfogyasztásról

Ha mindketten úgynevezett „szociális ivók” vagytok, tehát szerettek néha kimozdulni, és meginni egy-két pohár bort, akkor az ilyen közös programok még jobban összekovácsolnak. Azonban, ha egyikőtök nem fogyaszt alkoholt, akkor sok esetben kellemetlenül érezheti magát a másik társaságában, aki viszont fogyaszt. Fontos, hogy ezen a területen is egymáshoz illőek legyetek.

Arról, hogy miért esik nehezünkre a kötődés, a Nők Lapja 2016/34. lapszámában olvashattok. Keressétek a magazint az újságárusoknál!

Forrás: huffingtonpost.com

Szerző: F.R.

Fotó: Thinkstock

Ez is érdekelhet